Reteaua Corect

Magistrații cer REFACEREA MCV pe 2019! Revoltă în justiție

Scris de newsreporter in 17 februarie 2020 la 12:21, in Social. 444 vizualizari Intra in discutie Taguri2019, abuz, AJADO, amr, justitie, magistrati, raport MCV, unjr shortlinkhttp://crct.ro/nvGW

Patru asociații de magistrați susţin că raportul MCV din anul 2019 trebuie refăcut, scrie DCNews.ro.

Patru asociații de judecători și procurori - AMR, AJADO, UNJR şi AMR – susțin că raportul MCV din 2019 trebuie refăcut, deoarece nu face referire la abuzurile din justiție. În întâlnirile cu experții Comisiei Europene, magistrații au pledat și pentru necesitatea SIIJ, scrie Mediafax. 

Magistraţii de la AMR, AJADO, UNJR şi AMR le-au spus experţilor internaţionali că rapoartele MCV nu au făcut referire la întregul sistem judiciar, ci doar la progresele înregistrate în ceea ce priveşte lupta anticorupţie AMR, AJADO, UNJR şi AMR susţin că raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare din anul 2019 trebuie refăcut pentru a reda o imagine corectă a justiţiei din România.

Poziţia a fost expusă în cadrul unei întâlniri cu experţii Comisiei Europene privind MCV.

Care este explicația magistraților 

 

Magistraţii le-au spus experţilor internaţionali că rapoartele privind justiţia din România conţin erori dar, mai grav, nu fac referire la abuzurile din justiţie care nu mai pot fi ignorate în aceste rapoarte.

Mai mult, cele patru asociaţii profesionale spun în că rapoartele MCV au avut în vedere progresele din justiţie raportat doar la lupta anticorupţie.

Astfel, potrivit magistraților, nu se face referire la întregul sistem judiciar din România şi sunt ignorate problemele instanţelor judecătoreşti.
Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a fost un alt subiect de discuţie. Asociaţia Procurorilor din România a susţinut importanţa existenţei acestei unităţi de parchet.

Transparența decizională privind desființarea SIIJ

 

Discuțiile au avut loc și în contextul în care Ministerul Justiţiei a publicat deja în transparenţă decizională desfiinţarea acestei secţii.
Judecătorul Dana Gîrbovan a subliniat faptul că este prima întâlnire din ultimii ani la care reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi au fost invitaţi să discute cu reprezentanţii MCV.

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO), Asociaţia Procurorilor din România (APR) şi Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) s-au întâlnit la București, în 12 februarie 2020, cu experții Comisiei Europene aflați în misiune în România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), pentru a le prezenta punctul de vedere argumentat al asociaţiilor profesionale ale magistraţilor cu privire la situaţia din justiţie, la modul în care a fost reflectată în rapoartele MCV.

DCNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.