Reteaua Corect

Mafia de Teleorman versus Mafia de Sibiu

Scris de newsreporter in 28 februarie 2020 la 10:56, in Social. 448 vizualizari Intra in discutie Taguridragnea, iohannis, mafie, sibiu, teleorman shortlinkhttp://crct.ro/nvK7

Mafia de Teleorman a lui Dragnea era cu porci, cu secretare, cu frînturi de OUG-uri pentru hoţii de buzunare ca să-şi salveze pielea nişte PSDişti. Privită dinspre noua guvernare par nişte găinari.

Mafia de Sibiu e de cu totul altă clasă: 25 OUG într-o noapte care dau peste cap tot. Au băgat un soi de OUG în alb: întîi le trec după aceea le completează cu ce vor. Tot aflăm surprinzător ce mai conţin.

Partea cea mai straşnică care afectează şi schimbă radical poate cel mai important sector public e „furtul” numit „privatizarea sănătăţii”.

În orice ţară normală o reformă de acest tip vine în urma a multor analize şi presupune un amplu proces care durează, se negociază, se pregăteşte mult timp. La noi se face într-o noapte, printr-o semnătură. Aşa fac „hoţii în lege”: de ce să fure porci ca la Teleorman cînd pot privatiza banii publici printr-o semnătură. Căci acesta e procesul.

Nu mai spun că această „reformă” încalcă Constituţia României. Dar cine mai respectă Constituţia acestei ţări?

Cum se face mişcarea?

Ca la Sibiu: Naşul (nu e peiorativ, e chiar naş) lui Klaus Iohannis îi face un cadou generos finului său, Paul-Jürgen Porr, care, coincidență este directorul Spitalului Polisano de la Sibiu şi a luat locul lui Iohannis de şef al Forumului Democrat al Germanilor din România după plecarea la Cotroceni a Naşului.

Paul Jurgen Porr (finul si directorul Polisano) si Klaus Iohannis (nasul, presedintele Romaniei) – foto via Sibiu100

Cum? Procedura? Îl pune Ministrul Sănătății pe Victor Costache, angajat la Polisano care activează cu dublă normă (şi la stat ministru şi la privat medic) chiar în timpul mandatului de ministru. Ce conflicte de interese? Ce ştiu „miticii” ce e fainoşagu’ de Sibiu.

Tot întîmplător, directoarea Adela Cojan de la clinica Polisano din Sibiu este numită în funcţia de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Doar coincidenţe. Că aşa a vrut Naşul: „guvernul meu”.

Vi se pare ceva în neregulă? Nimic: totul e perfect. Mai ceva ca lupii paznici la oi.

Ce se întîmplă? Are loc un jaf la drumul mare bine orchestrat. Naşul şi Finul şi-au angajat executanţi ca la carte. Asta e genocid cu premeditare. Asta nu e şcoala „de furat porci” şi „adus de amante” pe post de secretare a la Teleorman. Asta e ceva infinit mai grav care afectează viaţa întregii ţări pe termen lung. Sănătatea publică este unul din elementele centrale ale unui stat modern. Nu te joci cu ea în stil Naşu, Finul şi angajaţii lor au decis printr-o semnătură.

Va fi jale. Imaginaţi-vă pentru o clipă că Naşul e Dragnea şi nu Iohannis.

Dar protestatarii şi influensării la noi sunt verticali, imparţiali şi nu se lasă uşor amăgiţi. Mă tem de protestele care se vor declanşa în weekend. Mă tem de protestatarii vigilenţi şi furioşi de la Sibiu. Să nu se ajungă la furci.

Noapte bună!

Articol de Vasile Ernu, preluat de pe româniacurată.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.