Reteaua Corect

Mâna dreaptă a părintelui Nicolae Bordașiu

Ultima imagine care rămâne în memoria mea la despărțirea de părintele Nicolae Bordașiu, care a trecut la cele veșnice, fiind îngropat în urmă cu câteva inute la Mănăstirea Cernica este mâna dreapă a acestuia. Probabil în mod miraculos, până la sfârșit încă vie, strângea parcă cu putere o cruce de lemn pusă în mâna marelui duhovnic de către soția acestuia, Rodica. Este o imagine simbol a celui care a fost și va rămâne în conștiința noastră părintele Nicolae Bordașiu.

Extrem de rar se întâmplă să poți rosti cuvinte subiective și cuvinte obiective identice despre aceeași persoană. Dar iată că, spre fericirea noastră, se întâmplă. Părintele Bordașiu este un asemenea caz. În plan subiectiv, mi-a fost rudă, mama mea a fost nașa soților Bordașiu și a primit de la Nicolae ultima împărtășanie, iar ultimii doi copii ai mei au fost botezați de părintele Bordașiu, avându-i drept nași pe soții Patriciu și în prezența Majestății Sale Regele Mihai și a Reginei Ana. Mai supraviețuiește doar cuplul Oana și Vlad Păunescu, celălalt rând de nași. Pe ceilalți i-a luat sau i-a despărțit Dumnezeu. În plan subiectiv, Nicolae Bordașiu a fost pentru mine un sfânt și tot în calitate de sfânt s-a dus spre cele sfinte. Dumnezeu să-l odihneasă în pace!

În plan obiectiv, a fost un mare patriot, venit dintr-o familie de mari patrioți, tatăl lui participând la marele eveniment al unirii și fiind preotul care a rostit primul „Amin” la capătul rugăciunii, care a avut loc înantea evenimentului istoric. Nicolae Bordașiu, și el uns al lui Dumnezeu, după ce ani de zile a făcut închisoare politică ca lupător anticomunist, pentru ca noi, ceilalți să fim mai devreme liberi și conștienți de responsabilitățile pe care le avem, a apucat să trăiască anul Centenarului Marii Uniri. L-a ajutat Dumnezeu. Dar tot Dumnezeu l-a luat la el în același an al Centenarului. Dumnezeu a vrut ca el să trăiască în anul în care a fost sfințită Catedrala Neamului. Dar tot Dumnezeu l-a luat la el în acest an.

50 de preoți veniți din toate colțurile țării au slujit la slujba de înmormântare din Biserica Silvestru. Și-au luat adio de la unul dintre marii lor învățători. Iar Patriarhul Daniel a transmis cu acest prilej un mesaj emoționant. Nicolae, Dumnezeu să te odihnească în pace!

Inmormantarea Părintelui Bordașiu

Inmormantarea Părintelui Bordașiu

6 imagini in galerie

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.