Reteaua Corect

Cine e primul candidat înscris pentru șefia DNA

Prima persoană interesată de șefia DNA este nimeni alta decât controversata Florentina Mirică, un procuror foarte apropiat de Laura Codruța Kovesi, dar care a fost implicat în foarte multe scandaluri, relatează Știripesurse.ro.

Vezi aici cât este de bogată prima candidată la șefia DNA, dar și în ce scandaluri a fost implicată ″favorita″ lui Kovesi...

Știrea inițială:

Ministrul Justiției Tudorel Toader a expus luni dimineață motivele pentru care niciun procuror nu s-a înscris până acum în concurs, lansând săgeți către fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi. Totuși, ministrul s-a declarat convins că astăzi vom avea candidați înscriși în concurs.

„(...) Își dau seama cât de multă muncă este necesară pentru a repune DNA în parametri lui constituționali, pentru a-l face să funcționeze normal, pentru a reda încrederea, dacă a existat, pentru a reda încrederea românilor în activitatea pe care o face DNA. Prin urmare, acestea sunt, după părerea mea, motivele prudenței, rezervei în înscrierea pentru competiția de a deveni șef la DNA. Mai avem totuși ziua de astăzi, când, repet, vom avea candidați”, a spus Tudorel Toader, la sediul MJ, potrivit Știrpesurse.ro..

Întrebat dacă acum funcționează normal DNA, Tudorel Toader a declarat: „În mod evident, n-avea când și n-avea cum într-un timp foarte scurt să reintre în normalitate, în condițiile în care avem sute de achitați”.

Ministrul Justiţiei a declarat, duminică, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că nu a primit nicio candidatură pentru ocuparea postului de şef al DNA, însă este convins că luni, ultima zi de înscrieri, vor veni procurori care să-şi depună dosarul. În caz contrar, procedura se reia.

„În acest moment nu este nici un candidat! Sunt convins de faptul că mâine (luni- n.r.) vom avea candidaturi. În caz contrar se va relua procedura. Procedura se reia şi în situatia în care candidatul/candidaţii înscris/înscrişi este/sunt respins/ respinşi!”, a precizat, pentru MEDIAFAX, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Procurorii pot depune cereri de înscriere, pentru funcţia de conducere vacantă, până inclusiv la data de 23 iulie 2018, la Direcţia resurse umane din cadrul Ministerului Justiţiei.

Potrivit procedurii, lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 24 iulie, participanţii urmând a susţine, în perioada 25-27 iulie, un interviu cu ministrul Tudorel Toader.

Rezultatul final se va afişa în data de 30 iulie.

Concursul a fost organizat după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.