Reteaua Corect

Lovitură: Parchetul lui Kovesi dă stingerea la anchetat mari corupți din România

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 29 iulie 2021 la 09:05, in Social. 482 vizualizari Intra in discutie Taguricorupti, eppo, Kovesi, românia shortlinkhttp://crct.ro/nybY

De la intrarea în funcțiune a noului Parchet European (EPPO) condus de Laura Kovesi, nu mai prididesc informațiile că acesta va prelua sute de dosare de corupție din România, iar marii corupți au motive să-și piardă somnul. Un mic element însă, furnizat azi oficial de EPPO, dă stingerea anchetării marilor corupți, pe motive de ”atemporalitate”.

Mai pe scurt, EPPO informează oficial că nu poate ancheta dosare cu fapte comise înainte de data de 20 noiembrie 2017, acela fiind punctul zero al începerii activității parchetului.

Informația e furnizată de procurorul european delegat din partea țării noastre, Dana Ana, într-un răspuns dat fostului președinte al CNAS, Lucian Duță, care făcuse o sesizare privind deturnări de fonduri europene de către SRI cu prilejul implementării cardului de sănătate din România.

Procurorul Ana explică faptul că, potrivit normelor de înființare și funcționare a Parchetului European, nu există competențe de anchetare a faptelor mai vechi de 20 noiembrie 2017, astfel că EPPO va transmite denunțul lui Duță privind posibile abuzuri ale SRI către DNA-ul românesc.
Data de 20 noiembrie 2017, precizăm, este cea la care Consiliul Justiție și Afaceri Interne al UE a aprobat instituirea EPPO.

 Reamintim că Laura Kovesi vorbea acum cîteva luni de cel puțin 600 de dosare de corupție din România care ar urma să ajungă la EPPO, mai apoi șeful DNA, Crin Bologa, vorbea recent de 200 de dosare de mare corupție care urmează să fie transmise Parchetului European, în fine, zilele trecute se afla pe surse că 15 dosare ar fi fost deja transmise. Informații primite cu bucurie în special de adversarii PSD, care profețeau înfundarea pușcăriilor cu social-democrați.

Numai că, devine limpede acum, dacă e să vorbim de corupție guvernamentală, anchetele respective ale EPPO pot ”prinde” doar aproximativ ultimii doi ani de guvernare PSD, 2018 și 2019, după care intră în schemă guvernarea dreptei.
Pînă atunci, nu ne rămîne decît să așteptăm momentul cînd, la sesizarea EPPO privind denunțul lui Lucian Duță, DNA va trebui să demareze ancheta contra SRI, ori să sfideze importantul for european și să arunce dosarul la sertar, sub strat gros de praf. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Articol preluat de pe Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.