Reteaua Corect

Lovitură dură pe tema Bâstroe. `Lipsa de reacție e cauzată de neputință`

Scris de newsreporter in 27 februarie 2023 la 12:11, in Social. 523 vizualizari Intra in discutie Taguricanalul bastroe, complicitate, facias, neputinta shortlinkhttp://crct.ro/nAWX

Fundația Pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a transmis un mesaj puternic în scandalul Bâstroe, cerând explicații premierului Ciucă și acuzând autoritățile de pasivitate și neputință, relatează Știripesurse.

„Am vrea să înțelegem, domnule Prim Ministru, dacă această lipsă de reacție este cauzată de o neputință a instituției pe care o conduceți de a proteja rezervația Delta Dunării de interesele pur economice ale statului vecin, sau mai degrabă de o complicitate a Guvernului României cu cei care au început deja să distrugă indirect ecosistemul Deltei prin operațiunile de adâncire ale canalului, deja efectuate fără aprobarea României?”, transmite FACIAS.

Dacă România și-ar da acordul pentru intrarea în TEN-T a canalelor Bâstroe și Chilia, așa cum a solicitat Ucraina, ar fi un act de trădare națională. Într-un asemenea scenariu, FACIAS avertizează că va acționa pe cale legală.

„Vă solicităm a lua, prin structurile de specialitate, o poziție oficială fermă de opoziție cu privire la măsurile solicitate și să exprimați dezacordul în acest sens, în numele statului român, câtă vreme o atare manifestare devine tot mai stringentă în contextul actual. Considerăm că aprobarea din partea României a cererii Ucrainei și a Comisiei Europene pentru includerea celor două canale în rețeaua europeană de transport TEN-T reprezintă un act de înaltă trădare, așa cum este această faptă prevăzută  de Art. 398 coroborat cu Art. 394 lit. b din Codul Penal al României. În acest context, FACIAS va sesiza aceste aspecte organelor competente, dar și organismelor de drept internațional, prin interpelări transmise și solicitări în scopul unei intervenții în vederea protejării nu numai a intereselor naționale, dar și a mediului”, conchide FACIAS.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.