Reteaua Corect

Lockheed Martin oferă detalii despre centrul F-16 din România

Scris de newsreporter in 17 septembrie 2023 la 09:13, in Social. 314 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBV6

România va găzdui primul centru de pregătire de F-16 Fighting Falcon din Europa, centru de care vor beneficia în primul rând piloții Forțelor Aeriene Române, coform Defense Romania.

Un asemenea centru necesită însă un efort uriaș din punct de vedere logistic din partea aliaților României, inclusiv de implicare directă din punct de vedere tehnologic din partea gigantului american Lockheed Martin, producătorul avioanelor de luptă F-16 Fighting Falon.

Obiectivul e ca centrul să devină unul regional și să deservească și pregătirii piloților aliați și ucraineni. 

În ceea ce privește dezvoltarea acestui centru, România a semnat scrisori de intenție cu Olanda și cu Lockheed Martin.

 

Lockheed Martin oferă detalii despre centrul de pregătire pentru F-16 care va fi instalat în România 

 

2. Avioane F-... (f-16-romania-avioane_77965500.jpg)

Avioane F-16 Fighting Falcon ale României, aflate în misiune de Poliție Aeriană în Lituania, la granița NATO cu Rusia. Foto: ROAF

OJ Sanchez, vicepreședintele și directorul general al grupului de luptă integrat al Lockheed, a declarat pentru Defense News că locația centrului de pregătire F-16 în România e alegerea cea mai bună în contextul în care și țara noastră va trebui să își pregătească piloții.

Amintim că România a achiziționat 32 de avioane de tip F-16 Fighting Falcon din Norvegia, avioane care vor veni începând din acest an și care se vor alătura primei escadrile formată din 17 avioane F-16 cumpărate din Portugalia.

Oficialul Lockheed Martin a mai precizat în presa americană că cel mai probabil contractul cu România privind acest centru va fi semnat până la finalul anului, iar Olanda va împrumuta avioane F-16 României în vederea misiunilor de antrenament. OJ Sanchez confirmă că centrul va deservi în primul rând antrenamentului piloților români, dar și-a arătat convingerea că în viitor și alte națiuni aliate ar putea să își pregătească piloții în țara noastră, inclusiv Ucraina.

Acesta a refuzat să ofere însă detalii privind numărul de piloți care vor fi pregătiți în centrul din România, precizând că aceste date sunt încă confidențiale. Totodată, e prea devreme pentru a spune când ar putea piloții români să înceapă pregătirea.

 

Centrul de F-16 din România, primul astfel de centru din Europa, ar putea fi o ușa deschisă și pentru F-35

 

3. Avioane F-... (f-16-romania_77758800.jpg)

Avioane F-16 Fighting Falcon aflate în dotarea Forțelor Aeriene Române

Pregătirea în acest centru se va face exclusiv în limba engleză iar oficialul Lockheed Martin nu exclude ca pachetul de pregătire să includă și zboruri cu avionul de mici dimensiuni Cessna. Ulterior piloții vor efectua cursuri de zbor între 6-12 luni, în funcție de nivelul lor de experiență, înainte să facă trecerea propriu zisă pe F-16.

Lockheed Martin se va ocupa de organizarea acestui centru de pregătire, împreună cu companiile europene și americane din domeniu. Gigantul american va veni în România cu instructori și piloți americani și europeni care se vor ocupa de acest proces.

Acest centru din România va fi primul centru de pregătire pe care Lockheed Martin îl înființează în Europa. Centrul se va axa exclusiv pentru pregătirea piloților de F-16, dar oficialul LM a lăsat ușa deschisă înființării unor centre și pentru F-35 în Europa.

Centrul de F-16 din România va fi amplasat la Baza 86 Aeriană Locotenent-aviator Gheorghe Mociorniță de la Borcea, județul Călărași.

La Borcea este și baza primei escadrile de F-16 a României, formată din 17 avioane care au fost achiziționate din Portugalia. E vorba de Escadrila 53 Vânătoare, de la Baza 86 Aeriană Borcea.

De precizat că cele 49 de avioane F-16 care vor intra în dotarea României vor fi utilizate ca element de tranziție pentru avioanele de generația a V-a - F-35 Lightning II.

 

 

 

 

Defense Romania

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.