Reteaua Corect

„Lista neagră a lui Putin” și „Lista iepurașului”

Aseară mă sună un prieten, vechi corporatist și bun cunoscător a tot felul de culise, amic fiind cu mulți foști și actuali șefi de prin serviciile secrete. Pe un ton grav îmi zice de o nouă listă cu nume ce e pe cale să apară, la care eu îi răspund să le dea dracului de liste, că oricum prostia scornită cu „lista prietenilor lui Putin” i-a speriat pe mulți, unii n-au dormit noaptea, alții s-au apucat să se scuze fiind nevinovați, câțiva s-au apucat să trimită agendei filmulețe anti-Putin ca să dovedească cumva că n-au ce căuta pe listă. Prietenul meu insistă însă, și-mi zice că de data asta e vorba de „lista neagră a lui Putin”, care a fost scrisă la ambasada Rusiei de la București, și că sunt și câțiva prieteni comuni acolo, deci trebuie să facem ceva. Și se apucă să-mi înșire nume ce-ar fi vizați de represaliile lui Putin: Băsescu, Cîțu, Gâdea, Radu Tudor, Chireac, Turcescu, Rareș Bogdan, mai zice încă câteva nume de oameni mai puțin cunoscuți și finalizează apoi cu SRS și Adrian Năstase, subliniind că asta e ciudat, cei doi fiind prezenți și pe cealaltă listă. Eu îi răspund că e o treabă gravă și nepermisă, și-i zic s-o ia pe fir înapoi de la sursa de unde a aflat, să încercăm să facem ceva să nu apară public așa ceva. Îmi răspunde că așa o să facă, dar ca să mă înveselească îmi zice bancul cu iepurașul și lista informatorilor.

Pe scurt: iepurașul, sătul să tot fie hăituit prin pădure, răspândește zvonul că este în posesia listei de informatori la Securitate și cei vizați o s-o pățească rău. Ursul îl găsește pe iepuraș, află că este pe listă și nedorind să apară de rușinea familiei și a celorlalte animale, își leagă un pietroi de picior și se sinucide aruncându-se în lac. Lupul capătă și el confirmarea de la iepuraș că e pe listă și, din aceleași motive de onorabilitate dar și de frica răzbunării celorlalte animale pe care le-a turnat, găsește o funie și se spănzură de un copac. Vulpea șireată îl găsește pe iepuraș, află de la el că e și ea pe listă, dar cu o voce mieroasă îl întreabă pe iepuraș dacă n-ar putea s-o șteargă pe ea de pe listă, că-i va fi recunoascătoare. Iepurașul zâmbind, îi spune că e de acord s-o șteargă, iar vulpea pleacă fericită la plimbare prin pădure.

Prietenul meu se apucă să râdă cu poftă, eu îl acompaniez și pricep că mi-a jucat o farsă despre lista neagră a lui Putin, ce nu există, dar ar putea oricând să fie compusă. Morala întâmplării v-o las s-o rumegați singuri, că tot e weekend!

de Cozmin Gușă

Sursa: SolidNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.