Reteaua Corect

Licu, despre o candidatură pentru un mandat de procuror general

Scris de newsreporter in 10 decembrie 2019 la 11:37, in Social. 304 vizualizari Intra in discutie TaguriBogdan Licu, candidatura, mandat, procuror general shortlinkhttp://crct.ro/nvnZ

Procurorul general interimar Bogdan Licu spune că se gândește foarte serios dacă va candida pentru un mandat plin, dar nu a luat încă o decizie. Întrebat dacă reproșurile ministrului Justiției la adresa procurorilor sunt îndreptățite, Licu a spus că "mulți colegi se mulțumesc cu ce primesc și nu se implică foarte mult în soluționarea unor cauze, iar lucrul acesta se vede", scrie Hotnews.ro.

"Mă gândesc foarte serios, dar încă nu am luat o hotărâre", a declarat Licu, întrebat dacă își va depune candidatura pentru un mandat plin.

De asemenea, întrebat dacă sunt îndreptățite reproșurile ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, care le-a cerut procurorilor să fie mai activi în lupta împotriva criminalității, Bogdan Licu a spus că sunt că mulți colegi care se mulțumesc cu ce primesc și nu se implică foarte mult în soluționarea unor cauze.

"Domnnul ministru ne-a trimis două adrese. Ultima, cea sosită ieri, prin care îndeamnă procurorii să se înscrie în aceste proceduri declanșate (de selecție în funcții de conducere la Parchetul General, DNA, DIICOT - n.r.). Prima era un îndemn pentru a fi mai proactivi în lupta împotriva criminalității de toate felurile. Un asemenea demers este tot timpul binevenit. Și eu am îndemnat to timpul colegii să fie proactivi. Din păcate, avem mulți colegi care se mulțumesc cu ce primesc și nu se implică foarte mult în soluționarea unor cauze și lucrul acesta se vede”, a declarat Bogdan Licu, înaintea șerdinței CSM.

Întrebat ce a făcut el pentru ca procurorii să se implice, Licu a spus că a avut mai multe întâlniri cu ei și le-a transmis pe toate căile să fie proactivi.

El mai spune că una dintre cauzele demotivării procurorilor o reprezintă atacurile fără precedent la adresa acestora.
"O demotivare a procurorilor, cu toate atacurile intense asupra noastră, cu siguranță a avut loc și trebuie să recunoaștem acest lucru. Ce s-a întâmplat în ultimii ani, este cu totul ieșit din comun. Nu a mai fost niciodată, in istoria recentă a României un atac atât de concertat și susținut asupra procurorilor. Depinde de fiecare procuror în parte cât este de călit în această luptă, ce experiență are. Sunt și colegi care s-au simțit demotivați să lucreze așteptând ceva. Ce anume, nu știu ce să vă spun”, a adăugat procurorul general interimar.

Hotnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.