Reteaua Corect
Octavian Andronic

Lazăre, scoală-te și mergi...mai departe!

Procurorul General pare să dea curs îndemnului biblic adresat de Isus: Lazăre, scoală-te și mergi! „Mai departe” - adnotează semnificativ subiectul recentei „evaluări” care pare să nu fi priceput nimic din ce s-a întâmplat cu Ordonanța 13, când i-a trecut glonțul revocării pe la ureche. Cred mai degrabă că anunțul său privitor la continuarea anchetării Ordonanței 13 de către DNA ascunde o manevră premeditată. Și că s-ar putea prevala de o chichiță juridică ce i-ar fi scăpat scrupulosului ministru. Tradus în limbajul comun, mesajul său este similar celui al unui infractor achitat în condiții dubioase: „Onorată instanță, sunt recunoscător că din rațiuni de oportunitate (pușcăriile sunt supraaglomerate) m-ați achitat, dar din aceleași rațiuni (între mine și victimă fiind o dușmănie ireconciliabilă) eu trebuie să o omor definitiv pe cea pe care doar am mutilat-o!”.

Este una dintre cheile interpretării declarației lui Lazăr. O alta poate să țină de o provocare clasică: anunțul este făcut special pentru a forța mâna ministrului în luarea unei decizii drastice - cu implicațiile ulterioare ce pot inflama spațiul public pe motiv de abuz al autorității. Ar putea fi, în același timp,  o contramăsură la anunțul referitor la auditul extern, de care și Lazăr și Kovesi au toate motivele să se teamă, pentru că acesta ar scoate la iveală toate murdăriile ascunse sub preșul raportărilor triumfaliste de la bilanțuri.
Problema care rămâne la fel de neclară ca și cea a sancțiunilor pentru încălcarea Constituției este aceea a dreptului DNA de a continua și finaliza o anchetă nelegală. Codruța Kovesi se poate prevala de trucul clasic securisto-milițienesc al acuzațiilor de drept comun în cazul răfuielilor politice. Identificarea unor „distrugeri” sau „sustrageri” de documente în cursul anchetării inițiale a Ordonanței ar servi la susținerea și justificarea unui astfel de demers prin care Ministerul Public își arogă independența față de controlul ministerial. Așa că sa nu ne grăbim în a-l califica pe Lazăr de naiv sau nesimțit...

Sursa: Amosnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.