Reteaua Corect

Kovesi pusa la punct de CSM in cazul sefiei Parchetului Capitalei

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, vrea sa invalideze concursul pentru sefia Parchetului Capitalei, pe motiv ca un rechizitoriu constituie „dovada savarsirii fraudei” ceruta de regulament! CSM a pus-o la punct, scrie luju.ro.

Laura Codruta Kovesi Laura Codruta Kovesi
Sursa imagine: dcnews.ro

Procurorul General, Laura Codruta Kovesi, vrea sa taie definitiv orice sansa ca pe scaunele de prim-procuror la Parchetul Capitalei, dar si in cea de procuror general la Parchetului Curtii de Apel Pitesti sa revina procurorii Serian Guli si Gheorghe Dumitru. Posturile pentru cele doua functii de conducere au fost castigate prin concurs, in noiembrie 2007, de catre procurorii Sterian Guli (la Capitala) si Gheorghe Dumitru (la Pitesti), insa cei doi nu au mai ajuns sa fie numiti in functie, intrucat DNA a deschis un dosar penal cu o viteza uluitoare si i-a trimis pe cei doi in judecata sub acuzatii de coruptie, impreuna cu alti magistrati si un notar. Dosarul, cunscut in presa sub genericul „examenele fraudate de la INM” se afla si in prezent pe rolul Curtii Supreme, in faza de fond, si din cate se desfasoara lucrurile, va dura mult pana se va da o solutie. De atunci, cele doua posturi de conducere au fost ocupate prin delegare, la Parchetul Capitalei postul de sef fiind ocupat de Alexandra Sinc.

Motivele pentru care Kovesi forteaza invalidarea concursului din noiembrie 2007 pot fi speculate. Unul ar fi ca in dosar sunt sanse foarte mari de achitare, probele DNA dovedindu-se de la un termen la altul al procesului tot mai firave, si chiar inventate. O solutie de achitare ar face ca Guli si Dumitru sa se intoarca pe posturile castigate si atunci s-ar ridica mari probleme. Atat pentru anchetatorii DNA, dar si pentru cei care vor ca pe scaunul de sef al Parchetului Capitalei si nu numai sa stea ”oamenii lor”. Parchetul Capitalei fiind cel mai important parchet din tara este evident parchetul unde exista si cele mai multe si mai mari interese...

Mai mult, pe luju.ro.

 

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.