Reteaua Corect

Kovesi, încolțită de un jurnalist BBC pe tema corupției din România

Scris de newsreporter in 10 septembrie 2020 la 08:54, in Social. 396 vizualizari Intra in discutie Taguribbc, coruptie, DNA, Kovesi, românia shortlinkhttp://crct.ro/nwDN

Laura Codruța Kovesi, procuror-șef european, a declarat recent, într-un interviu pentru BBC, că lupta cu flagelul corupției nu poate fi dusă eficient doar de procurori, ci este nevoie de un efort conjugat. Aceasta a ținut să sublinieze că inclusiv mentalitatea societății poate contribui la reducerea nivelului de coruție dintr-o țară. A mai precizat, de asemenea, că e nevoie de campanii de conștientizare și de prevenire, dar este necesar și ca procurorii să aibă asigurate, prin legi, instrumente pentru a desfășura anchetele. Kovesi a încercat astfel să-i explice lui Stephen Sackur de ce atunci când a fost demisă din funcția de procuror-șef DNA, România stătea chiar mai prost în statisticile internaționale privind fenomenul corupției. Jurnalistul a remarcat faptul că, în ciuda eforturilor depuse, Kovesi nu a reușit să schimbe mare lucru în România, potrivit B1 Tv, relatează Știripesurse.ro.

Stephen Sackur, jurnalist BBC: „Să ne concetrăm deocamdată pe România și să vedem dacă într-adevăr ați făcut vreo diferență. Sunteți o figură controversată acolo. Ați reușit să îi puneți sub acuzare pe unii dintre cei mai puternici oameni, dar când ne uităm la cum a ajuns România când ați plecat din funcție, ați fost concediată de Guvern, Transparency International spunea că România stătea chiar mai rău, fiind pe locul 70 în topul corupției 2019, regresase deci. România era a doua cea mai coruptă țară din Europa, fiind întrecută doar de Bulgaria. Să fiu sincer, mi se pare că, în ciuda eforturilor dumneavoastră, nu ați reușit să faceți vreo diferență...”

Laura Codruța Kovesi: „Păi, atunci când vorbim despre eradicarea corupției, despre reducerea acestui fenomen într-o țară, cred că asta nu e doar responsabilitatea procurorilor. E nevoie de un efort comun în lupta cu acest fenomen. E vorba aici despre activitatea procurorilor, dar și despre acțiunile de prevenire, despre legile care să ofere suficiente instrumente procurorilor pentru a putea investiga aceste fapte. E important de menționat că și  mentalitatea întregii societăți poate contribui la reducerea nivelului corupției. Deci nu doar investigând și arestând oamenii putem rezolva problema corupției într-un stat membru...”.

 Știripesurse.ro 

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.