Reteaua Corect

Kovesi lovește în Bulgaria

Scris de newsreporter in 22 decembrie 2021 la 12:29, in Social. 348 vizualizari Intra in discutie TaguriBulgaria, CCCCADI, fonduri europene, Kovesi, Parchetul european shortlinkhttp://crct.ro/nyTD

Patru controale pentru utilizarea abuzivă a fondurilor europene au fost atribuite Comisiei pentru Combaterea Corupției și Confiscarea Averilor Dobândite Ilicit (CCCCADI) de către echipa lui Kovesi, relatează BNT. Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Kovesi, și președintele CCCCADI, Sotir Țațarov, au semnat un Acord de cooperare între Parchet și Comisie. Acordul are drept obiectiv accelerarea procesului de cooperare și schimb de informații, în cadrul competențelor stabilite ale celor două instituții, scrie 24chasa.bg, potrivit Știripesurse.

În cercetarea infracțiunilor de competența Parchetului European, care afectează interesele financiare ale Uniunii și sunt săvârșite de persoane care ocupă funcții publice de rang înalt, organele Comisiei - Direcția pentru Combaterea Corupției, acționează sub directa conducere a procurorului delegat european bulgar. CCCCADI va furniza Parchetului European informații complete cu privire la infracțiunile de corupție constatate.

În acord se menționează că „Comisia informează PE fără întârzieri nejustificate cu privire la orice comportament infracțional legat de care și-ar putea exercita competențele”. Procurorii europeni pot încredința Direcției Anticorupție efectuarea de cercetări preliminare, precum și să exercite control în acest sens. Se prevede, de asemenea, ca în cursul procedurilor preliminare deja inițiate, PE și CCCCADI să coopereze în temeiul Codului de procedură penală și Regulamentului (UE) 2017/1939, iar acțiunile de investigație sunt planificate în comun și pot fi atribuite angajaților Direcției de Combatere a Corupției”.

Pe lângă procesele penale, interacțiunea va avea loc și în ceea ce privește confiscarea bunurilor dobândite ilegal. Parchetul European va sesiza CCCCADI prin intermediul președintelui său cu privire la orice acuzații care, potrivit Legii privind Combaterea Corupției și Confiscarea Averilor Dobândite Ilicit, necesită inițierea unei inspecții imobiliare. Organelor Comisiei îi pot fi încredințate și acțiuni de sechestru și poprire, precum și de administrare a bunurilor garantate.

Cele două instituții vor desfășura, de asemenea, instruiri comune în vederea îmbunătățirii pregătirii procurorilor și a personalului Comisiei. Până în prezent, înainte de semnarea Acordului, Direcției pentru Combaterea Corupției din Comisie îi sunt încredințate de către procurorii delegați europeni 4 verificări legate de utilizarea abuzivă a fondurilor UE. (Rador)

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.