Reteaua Corect

JUSTITIA ROMANA S-A FACUT DE RUSINE

Scris de newsreporter in 01 decembrie 2023 la 10:01, in Social. 412 vizualizari Intra in discutie TaguriFlorentina Dragomir, justitie, udrea shortlinkhttp://crct.ro/nChB

Sute de oameni au fost condamnati si aruncati in inchisori de o judecatoare aflata nelegal in functie. Curtea de Apel Paris a refuzat extradarea printului Paul pe motiv ca a fost condamnat de judecatoarea ICCJ Florentina Dragomir, care nu avea juramant de judecator, situatie dezvaluita in premiera de Lumea Justitiei. Hotararile Florentinei Dragomir continua sa isi produca efecte: Elena Udrea sta in inchisoare in baza sentintei nelegale a lui Dragomir, scrie Luju.ro.

Justitia romana s-a facut iar de rusine in Europa. O noua instanta europeana a stabilit ca in Romania oamenii sunt trimisi la inchisoare cu incalcarea grava a drepturilor procesuale, cu incalcarea dreptului la un proces echitabil si cu hotarari date de judecatori care isi exercitau nelegal functia.

 

Curtea de Apel Paris a refuzat miercuri, 29 noiembrie 2023, extradarea printului Paul al Romaniei, condamnat la 3 ani si 4 luni in dosarul “Ferma Baneasa” pentru cumparare de influenta si complicitate la abuz in serviciu, printr-o decizie definitive pronuntata in 17 decembrie 2020 de “Completul Negru” de la Inalta Curte format din judecatorii Ionut Matei, Alina Ioana Ilie si Florentina Dragomir (toti plecati la pensie intre timp). Or, tocmai completul este problema in acest caz si motivul pentru care Curtea de Apel din Paris a refuzat extradarea printului Paul.

 

Dezvaluirile Luju au socat judecatorii francezi

 

Potrivit informatiilor aparute in spatiul public, judecatorii francezi au decis sa respinga cererea autoritatilor romane de extradare a lui Paul dupa ce au constatat ca acesta a fost judecat si condamnat de un complet nelegalMai exact, Curtea de Apel din Paris ar fi tinut cont de faptul ca judecatoarea Florentina Dragomir nu depusese juramantul de judecator, obligatoriu la inceperea activitatii. Cu alte cuvinte, judecatorii francezi au stabilit ca printul Paul al Romaniei si ceilalti inculpati din dosarul “Ferma Baneasa” au fost condamnati printr-o decizie data de un judecator aflat nelegal in functie (printre cei condamnati s-a numarat si avocatul Robert Rosu, tinut nevinovat aproape un an inchisoare, apoi achitat definitiv si eliberat in calea recursului in casatie). O situatie de nepermis intr-un stat cu adevarat de drept si care ar trebui indreptata de urgenta de autoritatile de la Bucuresti, prin anularea tuturor condamnarilor date de Florentina Dragomir si rejudecarea cauzelor.

Situatia judecatoarei Florentina Dragomir a fost dezvaluita in exclusivitate de Lumea Justitiei, intr-un articol din 22 decembrie 2020 (click aici pentru a citi).

Astfel, judecatoarea Florentina Dragomir (fost procuror) nu a depus niciodata juramantul de judecator, pe care legea o obliga sa-l depuna, la data numirii in functie prin decret prezidential. Tot legea prevede ca actele magistratului care nu a depus juramantul sunt nule de drept.

Potrivit art. 34 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor (actuala Lege 303/2022), daca magistratul numit in functie nu depune juramantul, functia lui este nula, impreuna cu toate actele pe care le indeplineste:

(1) Inainte de a incepe sa-si exercite functia, judecatorii si procurorii depun urmatorul juramant: 'Jur sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei, sa-mi indeplinesc atributiile cu onoare, constiinta si fara partinire. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!' Referirea la divinitate din formula juramantului se schimba potrivit credintei religioase a judecatorilor si procurorilor si este facultativa.

(2) Refuzul depunerii juramantului atrage, de drept, nulitatea numirii in functie.

3) Juramantul se depune in sedinta solemna, in fata judecatorilor instantei sau, dupa caz, a procurorilor parchetului la care a fost numit judecatorul sau procurorul, dupa citirea actului de numire.

(4) Depunerea juramantului se consemneaza intr-un proces-verbal, care se semneaza de conducatorul instantei sau, dupa caz, al parchetului si de 2 dintre judecatorii sau procurorii prezenti, precum si de cel care a depus juramantul.

5) Depunerea juramantului nu este necesara in cazul transferului sau al promovarii judecatorului ori procurorului in alta functie”

Congtinuarea pe Luju.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.