Reteaua Corect

Jandarmeria, organ de represiune

Scris de newsreporter in 07 martie 2012 la 18:33, in Social. 275 vizualizari 13 comentarii Tagurijandarmii, organ, represiune shortlinkhttp://crct.ro/nh3W

Marti, 6 martie a.c., jandarmii au dat inca o mostra de abuz si servilism politic, brutalizand 16 cetateni pasnici, printre care si printesa Brianna Caradja, aflati pe treptele sediului Ministerului Economiei. Oamenii ii solicitau ministrului de resort sa nu aprobe exploatarea gazelor de sist din Dobrogea.

Sursa imagine: Ministerul de Interne

De altfel, nu demult, in perioada de varf a protestelor din Piata Universitatii, o televiziune de mare audienta  transmitea imagini cu vizitele maiorului de jandarmi Claudiu Gogu la sediul central al PDL din Bucuresti,  Aleea Modrogan, nr. 1. Este lesne de banuit ca, de acolo, personajul amintit,  responsabil cu adunarile publice, isi primea portia de instructiuni si comenzi politice.

Revenind la evenimentele violente de ieri, subliniem ca, desi nu incalcasera legislatia in vigoare, printesa Caradja, membru de onoare al Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM), si alte 15 persoane au fost, efectiv, luate pe sus de catre jandarmi,  urcate intr-o duba si duse la o Sectie de Politie, unde au primit amenzi la fel de abuzive. Trebuie mentionat ca actiunea victimelor excesului de zel “jandarmeresc” era menita sa atraga atentia demnitarilor  Ministerului Economiei asupra pericolului pe care il prezinta exploatarea gazelor de sist ; asemenea operatiuni ar cauza distrugerea ecosistemului, cu consecinte chiar mai grave decat cele ale exploatarii zonei Rosia Montana. Mai mult, specialistii estimeaza ca, pe langa deteriorarea turismului in Delta Dunarii si pe Litoralul Marii Negre, s-ar crea premisele producerii unor seisme. Vecinii nostri de la sud de Dunare, bulgarii, binecuvantati si ei cu astfel de resurse pretioase, au refuzat sa exploateze gazele de sist, tocmai din motivele expuse mai sus.

Legea nr.60/1991, cu privire la adunarile publice si in baza careia manifestantii au fost amendati, contine o serie de articole in flagranta neconcordanta cu Constitutia Romaniei in vigoare. Nici nu este de mirare anomalia legislativa, de vreme ce actul normativ (legea nr.60/1991) a fost adoptat in data de 25 septembrie 1991, cu aproape trei luni inaintea intrarii in vigoare a noii Constitutii Democratice (8 decembrie 1991) si cu 12 ani inaintea revizuirii acesteia ( 29 octombrie 2003), Constitutie care guverneaza legislatia romana actuala.

Concret, la articolul 39 (denumit libertatea intrunirilor), Legea Fundamentala prevede urmatoarele: Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara niciun fel de arme.”

Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM), prin membrii sai cu competente in domeniu, va asigura asistenta juridica gratuita persoanelor agresate si sanctionate abuziv de catre reprezentantii Jandarmeriei. Totodata, avand in vedere gravele incalcari constitutionale ale unor articole din legea nr.60/1991, inadvertente care incurajeaza abuzuri din partea autoritatilor, vom inainta Curtii Constitutionale exceptiile de neconstitutionalitate de rigoare.

Marius Marinescu                                                                                                                          

presedintele de onoare al FPAM                                                                                                      

autorul legii nr.170/2008 si al

legii nr.234/2008

 

avocat  Ana-Mihaela Anghelus

vicepresedinte al FPAM

 

avocat Daniel Ionascu

vicepresedinte al FPAM

 

Mircea Serbanoiu

presedintele FPAM

 

Comentarii (13):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.