Reteaua Corect

ISTORICUL MARIUS OPREA: DIGITALIZAREA ROMÂNIEI, O AFACERE URIAȘĂ DISPUTATĂ DE SRI ȘI SIE

Scris de newsreporter in 30 septembrie 2022 la 08:40, in Social. 328 vizualizari Intra in discutie Taguriafacere, digitalizare, Marius Oprea, românia, sie, sri shortlinkhttp://crct.ro/nAeQ

Istoricul Marius Oprea, specialist în problematica fostei Securități și a serviciilor secrete, în general, susține că procesul digitalizării României, o afacere imensă, este disputată de cele două mari servicii autohtone, SRI și SIE, fără a exista concurenți reali la licitație, relatează Inpolitics.ro.

”Serviciul extern și cel intern de intelligence se dușmănesc de moarte, dar au participat împreună la acțiunea comună de privatizare a comunismului, care a luat aripi după 2002, cînd serviciile au primit dreptul să-și facă firme sub acoperire. Acum se pregătește o licitație pe sume imense pentru digitalizarea României, va fi un teren de bătălie nu între concurenți reali, ci între cele două servicii, pentru cîștigarea monopolului și a banilor în ceea ce privește digitalizarea. Au cîștigat ei cu toate, cu telefonia mobilă…” a spus Oprea.

Serviciile secrete de la noi nu au nevoie de vreun mare efort ca să înregistreze cetățenii, mai afirmă Oprea, în podcastul lui Ionuț Cristache de la Evz.ro, ”pentru că pur și simplu au clonat serverele rețelelor de telefonie mobilă, sunt doar niște cuvinte cheie, punct de la care convorbirea ta e selectată și înregistrată automat, sau dacă se tastează numele tău de telefon îți este înregistrat permanent și poate fi ascultat cînd găsesc ei de cuviință”.

El a mai spus că toate ședințele guvernului Tăriceanu erau înregistrate, grație unui protocol încheiat de Parchetul General cu STS, iar transcripturile ajungeau practic în timp real pe masa Laurei Kovesi: ”Am aflat cu stupoare în anii trecuți chiar de la ofițerul STS care făcea înregistrările, în baza acestor protocoale, șeful STS de la palatul Victoria. Nu știa nimeni din cabinet despre asta” a mai spus Oprea. (B.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.