Reteaua Corect

Israelul riscă să treacă prin al cincilea val, se discută deja despre a patra doză de vaccin

Scris de newsreporter in 26 noiembrie 2021 la 09:01, in Social. 359 vizualizari Intra in discutie Taguria patra doza, al cincilea val, covid, israel, vaccin shortlinkhttp://crct.ro/nyLS

Ministrul israelian al sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că nu se exclude administrarea celei de-a patra doze de vaccin pentru a combate al cincilea val de infecții cu coronavirus, scrie i24 news. „Nu este nerezonabil să credem că vom avea nevoie de un al patrulea vaccin”, a spus el, după ce a dezvăluit că 9% din cazurile diagnosticate ieri au primit rapelul. Potrivit ministrului, Israelul nu a intrat încă în „al cincilea val”, în ciuda numărului tot mai mare de infecții, potrivit Rai News, citat de HotNews.

Miercuri, comitetul de experți care consiliază guvernul israelian nu a exclus posibilitatea ca statul evreu să fie deja în ajunul celui de-al cincilea val de Covid. Acest lucru se datorează faptului că infecțiile cresc, chiar dacă lent, așa cum a raportat presa israeliană, deoarece eficacitatea vaccinului tinde să scadă în timp și chiar și recenta decizie de a vaccina copiii cu vârste între 5 și 11 ani pare să nu fie suficientă. Prin urmare, experții recomandă să nu se renunţe la măsurile de protecţie, cum ar fi, de exemplu purtarea măștilor.

Se evaluează vaccinarea copiilor mai mici de 5 ani

„Ne îndreptăm spre vaccinarea copiilor sub 5 ani. Va fi nevoie de timp pentru a evalua și a înțelege, dar în viitorul apropiat va trebui să decidem dacă îi imunizăm pe cei mici, sunt reflecții care trebuie făcute, deoarece e necesar să ne adaptăm la evoluția pandemiei”, a declarat pentru LaPresse Arnon Shahar, șeful planului de vaccinare din Tel Aviv, cu câteva zile înainte de începerea administrării vaccinului anti-Covid în țară copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

În privinţa ipotezei vaccinării obligatorii, în special pentru cei mai tineri Shahar declară: "În primul rând aș începe cu obligația de vaccinare pentru angajaţii din poliție, pentru profesori și profesioniștii din sănătate". După care subliniază că "rolul medicului este cel de a recomanda să aveți cât mai multe persoane vaccinate" și că "metoda de a face acest lucru este la latitudinea guvernului, a statului. Noi, în Israel nu am forțat niciodată vaccinările și continuăm să avem rate mari de vaccinare". "Este greu să-i constrângi pe oameni", a adăugat el.

În Israel, explică Shahar, "creşte atât numărul cazurilor, cât şi indicele de contagiozitate", iar "unii vorbesc deja despre al cincilea val, dar în realitate nu cred că al patrulea s-a terminat vreodată", a afirmat Shahar, citează Rador.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.