Reteaua Corect

Ipoteză terifiantă: Serviciul secret al lui Ciucă și-a băgat coada în Radioul Public?

Scandalul articolului de pe siteul Radio România Actualități deloc măgulitor la adresa premierului desemnat, Nicolae Ciucă și care a dispărut acum două zile din arhiva, ia o turnură spectaculoasă. Un comunicat al Radio România, după declanșarea unei anchete, afirmă că modificarea s-a făcut peste capul instituției, prin accesarea ilegală a serverelor. Marele suspect ar putea fi, în acest caz, Direcția Generala de Informații a Apărării, serviciul secret al armatei, care ar avea posibilitățile tehnice de rigoare, ca și interesul de a-și proteja mai-marele într-un moment cheie al carierei acestuia, scrie Inpolitics.

”Radio România investighează în prezent circumstanțele în care a fost modificat pe site-ul http://www.romania-actualitati.ro/ un articol din 22 iunie 2018 privindu-l pe gen. Nicolae Ciucă, modificare în urma căreia o parte semnificativă a articolului a fost ștearsă. Din datele noastre, această modificare a avut loc în data de 22 octombrie a.c., la ora 18.13. Până la elucidarea circumstanțelor în care s-a întâmplat acest lucru, Radio România a decis republicarea articolului în cauză în exact aceeași formă în care a fost publicat inițial, la adresa http://www.romania- actualitati.ro/generalul_ciuca_nu_trece_in_rezerva_inainte_de_incheierea_mandatului-
116843.
Am ales să păstrăm deocamdată pe site articolul modificat la adresa inițială – din rațiuni care țin de investigația internă, în curs, și cea care va urma din
partea organelor abilitate.

Până acum nu există indicii că ar fi fost rezultatul unui proces editorial intern, cu atât mai puțin rezultatul unui act de cenzură în Radio România. Primele date sugerează mai degrabă că este efectul unui acces neautorizat în sistemele Radio România, ceea ce poate constitui o faptă penală, cu repercusiuni majore asupra autorului/autoarei.

În perioada imediat următoare toate sistemele informatice ale Radio România vor face obiectului unui audit de securitate și vom cere și sprijinul instituțiilor cu atribuții în acest domeniu. În funcție de rezultatele acestei investigații vom sesiza – dacă este cazul – organele de urmărire penală abilitate.
Având în vedere potențialul de faptă penală al acestui incident, nu vom putea oferi în perioada următoare amănunte suplimentare, pentru a nu pune în pericol ancheta” se arată într-un comunicat al instituției. (B.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.