Reteaua Corect

Iosefina Pascal, 4 argumente contra certificatului verde Covid

Scris de newsreporter in 17 septembrie 2021 la 08:33, in Social. 416 vizualizari Intra in discutie Taguricertificat covid, certificat verde, Iosefina Pascal shortlinkhttp://crct.ro/nyqK

Jurnalista Iosefina Pascal prezintă pe pagina ei de Facebook patru argumente împotriva certificatului Covid impus de autorități. Iată postarea:

1. Implementarea acestui așa-zis certificat verde, fără bază juridică organică este ilegală. Deci nici CNSSU și nici Guvernul României nu pot pune în circulație un astfel de document pe teritoriul României, doar Parlamentul, puterea legislativă, poate crea cadrul juridic pentru acest certificat. Iar conform Constituției, acest document și condiționările aferente ar fi neconstituționale.
2. Condiționarea accesului în restaurante, la evenimente sociale cu multe persoane, poate nu înseamnă mult pentru românii falimentati de Guvernul României, însă este primul pas pentru a condiționa dreptul la muncă, educație și sănătate de acest certificat verde. Avem precedentul european în Italia, unde dacă nu ai certificat verde, nu poți lucra, indiferent de mediu, privat, sau stat.
3. Dreptul la libera circulație a fost deja amputat la nivelul UE prin condiționarea deplasărilor dintr-o țară europeana în alta de acest certificat.
4. Avem deja un alt precedent care dovedește inutilitatea sanitară și dubla măsură în legătură cu acest certificat: Israelienii care au acest certificat nu mai pot călători în multe țări din UE (Suedia, Italia, România, Spania, Cehia, Olanda) întrucât autoritățile spun că reprezintă un risc epidemiologic prea mare. Deci, cu certificat, sau fără, cazurile bubuie și restricțiile rămân, apare doar, oficial, segregarea cetățenilor pe criterii medicale.
Sper că este clar acum faptul că miza este politică, financiară, socială și NU a avut niciodată legătură cu protejarea sănătății publice.
P. S: Iar au dispărut paturi de la ATI.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.