Reteaua Corect
Cozmin Gusa

Ionuț Cristache e ținta ședinței CNA de marți

Scris de Cozmin Gusa in 14 martie 2023 la 12:05, in Social. 486 vizualizari Intra in discutie Taguricna, Dan Puric, EVZ, ionut cristache, marti, sedinta shortlinkhttp://crct.ro/nB1j

Știți mulți deja că CNA-ul a început să audieze în serie oameni care au talk-show-uri, pe entități de pe Internet, pe Facebook, pe Youtube, în alte locuri, aceștia nebeneficiind însă de vreo aprobare a CNA-ului atunci când și-au construit aceste site-uri. Pur și simplu faci niște demersuri către proprietarii de tip Youtube sau Facebook, te înregistrezi și-ți faci canalul propriu; nu-i nevoie de votul CNA. Dar au existat oameni care au fost audiați, intimidați, de la Adriana Bahmuțeanu pentru un talk-show cu mine pe Cetățeanul.net, până la mulți alții.

Și a venit și rândul celor de la EVZ, care, fiind un brand mai cunoscut în România, bineînțeles că au făcut o tevatură mare. I-am susținut și noi, cu toții, așa cum ei nu au făcut, din nefericire pentru solidaritatea noastră de presă, atunci când, luni întregi, în șir, Gold FM a fost judecat în mod greșit, viitorul a demonstrat ulterior că a fost judecat în mod greșit de către CNA, dar nu-i bai, noi suntem solidari cu ei.

Vreau să explic ce se întâmplă marți, pentru că lumea zice „dom’le, e discursul suveranist a lui Dan Puric și ăsta este acuzat”. Nu-i adevărat. Dan Puric a avut asemenea emisiuni în multe locuri de pe Internet sau chiar la televiziuni și CNA-ul nu s-a sesizat. După părerea mea, ținta este Ionuț Cristache, un moderator deja experimentat, special, foarte bun, mie îmi place, deși e încă tânăr, care a demonstrat încă de la TVR că nu se supune unor rigori de tip dictatorial atunci când își administrează actul editorial, și bine face. Fiind atât de incomod, el a fost ales ca să fie disciplinat, marți.

Nu știu ce se va discuta. E posibil să fie doar un avertisment, e posibil să fie și o amendă. Să vedem, însă, cum se vor descurca în justiție, pentru că am înțeles că cei de la EVZ nu vor să se prezinte, pentru că ei consideră că CNA-ul nu are jurisdicție asupra lor. Și-atunci rămâne cum am spus, aceste acțiuni sunt avertismente din partea puterii pentru cei care vor în continuare să se exprime liber de a se cuminți, de a se liniști, pentru că altfel poate urmează și alte lucruri în ceea ce îi privește.

Nici Marius Tucă n-a scăpat, inițial. El a fost încă de joi pe lista celor de la CNA. A fost și pe lista provizorie pentru ședința de marți, dar, între timp, a fost scos. A scăpat Marius Tucă deocamdată, dar asta nu înseamnă că nu ne confruntăm cu o mare ofensivă împotriva exprimării libere, ceea ce se întâmplă în cazurile Gold FM, Realitatea sau RTV. Ne-a certificat acest lucru cu asupra de măsură. Numai că noi ne-am făcut Clubul Român de Presă și dorim să luptăm și pentru noi, dar mai ales pentru dreptul vostru de a afla adevărul.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.