Reteaua Corect

Ion Krech, fost director IT în Ministerul Justiției, a primit mită de la Irina Socol

Scris de newsreporter in 28 iunie 2016 la 10:10, in Social. 153 vizualizari Intra in discutie TaguriIon Krech, Irina Socol, ministerul justitiei, mita, siveco shortlinkhttp://crct.ro/nomJ

Fostul director IT din Ministerul Justiției (MJ), Ion Krech, arestat preventiv pentru fapte de corupție, a primit mită 239.000 de euro prin intermediul unei firme off-shore pentru a sprijini o firmă în câștigarea licitației pentru atribuirea și derularea unui proiect derulat de MJ, se arată în motivarea deciziei instanței, surse apropiate dosarului susținând că mita a fost dată de Irina Socol, fondatoarea Siveco, informeaza Agerpres.

Sursa imagine: news.ro

Potrivit documentului, Krech, în calitate de director al Direcției Tehnologia Informației din cadrul Ministerului Justiției, manager de proiect "Platforma de e-learning cu specific IT pentru Ministerul Justiției și sistemul judiciar din România" și membru în comisia de licitație, l-a informat pe martorul denunțător, cu câteva luni înainte de publicarea oficială a anunțului de atribuire a contractului respectiv, despre proiectul MJ și i-a oferit, pe un stick, caietul de sarcini.

"În concret, în calitatea deținută, Krech Ion, cu câteva luni înainte de publicarea oficială a anunțului de atribuire a contractului respectiv l-a informat pe P.M. despre proiectul Ministerului de Justiție și i-a înmânat, în format electronic, pe un stick, caietul de sarcini ce urma să fie publicat de Ministerul de Justiție, iar acesta l-a remis, la rândul său, reprezentantului SC S. R. SA. Totodată, în calitatea deținută Krech Ion a dispus întocmirea și a semnat 'Nota de Oportunitate' nr. 7/8422/IT/02.07.2012 și 'Referatul de Necesitate' nr. 9/8422/IT/07.09.2012, a conceput și redactat împreună cu reprezentanții firmelor de IT ce compuneau asocierea de firme dintre SC S. SA și SC E. SRL documentele aferente licitației, inserând cerințe menite a favoriza S.C. S. R. S.A. După descalificarea ofertelor celorlalte firme participante, Krech Ion a facilitat câștigarea licitației de către asocierea SC E. SRL, cu lider S. R. SA, cu oferta financiară de 13.990.059 Ron, adică 95% din bugetul anunțat. La data de 29.04.2013 a fost încheiat contractul de furnizare nr. 8422/112, între asocierea formată din SC S. R. SA — lider și SC E. E.B. A. SRL — partener, pe de o parte și beneficiarul — Ministerul Justiției, în calitate de achizitor, pe de altă parte, ce a avut ca obiect furnizarea de produse și servicii necesare implementării proiectului 'Platforma de e-learning cu specific IT pentru Ministerul Justiției și sistemul judiciar din România'", se arată în documentul citat.

Potrivit datelor postate pe site-ul oficial al Ministerului Justiției, proiectul "Platforma de e-learning cu specific IT pentru Ministerul Justiției și sistemul judiciar din România" a fost câștigat de Siveco România S.A., în parteneriat cu East European Business Architects S.R.L.

Astfel, Ion Krech a pretins și primit în trei tranșe suma de 239.000 euro pentru sprijinul acordat, banii fiindu-i dați, conform surselor apropiate dosarului, de către fondatoarea Siveco, Irina Socol, printr-o firmă off-shore.

"Pentru sprijinul acordat, Krech Ion, funcționar în Ministerul Justiției, între momentul publicării anunțului pe SEAP și cel al depunerii ofertei de către SC S. R. SA a pretins suma în cuantum de 239.000 euro, reprezentând un procent din valoarea contractului, sumă ce a fost plătită acestuia, de către S. I., reprezentant SC S. R. SA, prin intermediul firmei off-shore L. LTD C., controlată de P.M.", se precizează în textul motivării.

Ion Krech a fost reținut de procurorii DNA Ploiești și ulterior arestat preventiv pentru luare de mită, în același dosar fiind emis mandat de arestare și pe numele fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.