Reteaua Corect

Ilan Laufer, demersuri pentru reintroducerea serviciului militar obligatoriu

Scris de newsreporter in 11 ianuarie 2020 la 00:09, in Social. 510 vizualizari Intra in discutie Taguriobligatoriu, proiect, serviciu militar shortlinkhttp://crct.ro/nvvW

Fostul ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat Ilan Laufer a scris, pe Facebook, că prin Proiectul România 10 în 10, se vrea introducerea serviciului militar obligatoriu, după modelul statelor scandinave, ca măsură de integrare a tinerilor motivați și capabili în demersul de apărare a țării.

Prin Proiectul România 10 în 10, vom accelera procesul de transfomare a armatei române pentru a deveni o forță militară dotată cu cele mai moderne echipamente și cu cea mai bună resursă umană. Participarea la efortul de apărare a țării, în contextul apartenenței la NATO și statutului de membru al UE, trebuie să devină o aspirație pentru cât mai mulți români, un motiv de mândrie și o modalitate de a evolua în plan profesional și personal.

Propunem revizuirea planului multianual de înzestrare și accelerarea procesului de modernizare a armatei române pentru a acoperi nevoile de apărare a țării. Considerăm că un accent deosebit trebuie plasat pe dezvoltarea forței navale a României ca element cheie în asigurarea securității naționale în contextul provocărilor din regiunea Mării Negre.

Vom introduce serviciului militar obligatoriu, după modelul statelor scandinave, ca măsură de integrare a tinerilor motivați și capabili în demersul de apărare a țării. Procesul de recrutare va fi unul competitiv, vizând atragerea persoanelor cele mai potrivite, în funcție de evaluarea nevoilor României. Sistemul de serviciu militar va deveni unul motivant pentru tineri, cu o remunerare competitivă. Tinerii români își vor dori să facă stagiul militar!

Apariția unor generatii care înțeleg sensul participării la efortul de apărare a țării va genera un spirit de corp bazat pe patriotism autentic și întărirea unității naționale.

Pentru persoanele care refuză participarea la procesul de recrutare sau nu trec de filtrele de selecție, va fi oferită alternativa unui corp național de voluntari, care va desfășura acțiuni de sprijinire a comunităților aflate în pericol de excluziune, contribuind la consolidarea unui sentiment de coeziune în rândurile societății.

#Romania10in10

#mieimipasa”, se arată pe pagina de Facebook a lui Ilan Laufer, potrivit stiripesurse.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.