Reteaua Corect

Toți primarii din Tulcea au ajuns la fundul sacului

Scris de newsreporter in 18 august 2022 la 08:25, in Social. 290 vizualizari Intra in discutie Taguribani, energie, primari, scumpiri, tulcea shortlinkhttp://crct.ro/nA29

Toate primăriile comunelor din judeţul Tulcea au nevoie de bani pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul anului, în contextul scumpirii preţurilor la energie şi combustibili, dar şi la materialele de construcţii, a declarat, pentru Agerpres, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, care este şi preşedintele filialei teritoriale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), relatează Știripesurse.

El a menţionat că principala problemă o reprezintă plata facturilor la energia electrică şi a adăugat că toate primăriile trebuie să facă şi achiziţia de combustibili pentru ca şcolile să depăşească iarna 2022-2023.

"Toate comunele din judeţ au nevoie de bani de funcţionare până la sfârşitul anului (...) Chiar şi noi, la Primăria Jurilovca, stăm cu preavize de la o lună la alta şi reuşim să plătim ca să nu ni se oprească iluminatul public. E ceva de nedescris. (...) La cheltuielile de funcţionare intră şi asigurarea lemnelor pentru şcoli. Lucrurile sunt destul de grave. Nu vreau să alarmăm populaţia, dar situaţia trebuie să fie cunoscută", a afirmat primarul Ion.

Edilul a mai spus că în 95% din comunele din judeţ situaţia financiară este "delicată" mai ales în ceea ce priveşte investiţiile.

"Se întâmplă acest lucru nu pentru că primarii au antamat lucrări pe care nu le pot susţine bugetar, ci că au antamat proiecte care ajung la maturitate în 85% dintre cazuri şi a apărut creşterea preţurilor la materialele de construcţie. (...) Tona de asfalt era în deviz de 260 de lei, iar acum este 420 de lei, iar principalul cost în construirea unui drum este asfaltul. Imaginaţi-vă că au investit 7 milioane de lei într-un drum şi se opresc exact când trebuie să toarne covorul de asfalt. Ce se va întâmpla cu aceşti bani cheltuiţi? Într-un an sau doi ori poate chiar la o viitură mai mare se va duce pe apa sâmbetei toată cheltuiala", a explicat primarul comunei Jurilovca.

Preşedintele filialei judeţene a ACoR a adăugat că în zece din cele 46 de comune tulcene constructorii au sistat lucrările din cauză că primăriile nu şi-au putut asuma noile costuri, pe fondul lipsei fondurilor.

"Dacă nu se va găsi o soluţie, în maximum o lună, şi noi, ceilalţi primari, vom ajunge în aceeaşi situaţie", a mai estimat primarul Ion Eugen.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.