Reteaua Corect

Hunedoara: Protest spontan la termocentrala Mintia

Angajații secției Termomecanică de la termocentrala Mintia, care urmăresc și asigură comanda grupurilor energetice, au declanșat joi dimineața un protest spontan, nemulțumiți de nivelul salarizării și de faptul că nu cunosc planurile echipei de conducere a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), scrie Agerpres.

Sursa imagine: hunedoaramea.ro

Oamenii solicită ca la termocentrala Mintia să vină ministrul Energiei, Toma Petcu, pentru a-i prezenta problemele cu care se confruntă.

Angajații din tura de dimineață au refuzat să preia schimbul de noapte și au rămas în sala de comandă. Funcționarea termocentralei este urmărită de echipa din schimbul de noapte, care, conform regulamentului, nu poate pleca acasă fără să predea tura colegilor.

"Principala revendicare a oamenilor se referă la salarizare. Conducerea CEH și-a majorat salariile, în timp ce pentru angajați a fost creată o comisie care analizează posibilitatea unei creșteri a veniturilor", a declarat președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc.

Potrivit acestuia, salariații sunt îngrijorați că organizația sindicală nu a primit un program de viitor al actualei echipe de conducere a CEH.

"După patru luni de la instalarea noii conduceri nu avem cunoștință, ca sindicat, despre un program de administrare al CEH, care trebuia elaborat și avizat de membrii Consiliului de Administrație CEH, și nici despre un plan de management al actualei echipe", a arătat Iștoc.

Protestul de la termocentrala Mintia are loc la aproape o lună de zile de la o mișcare similară a operatorilor din camera de comandă a unității, revendicările angajaților de acum fiind similare cu cele din luna mai. Pe 11 mai, conducerea CEH le-a promis salariaților că o comisie va analiza problemele loc și că vor primi un răspuns în termen de două săptămâni.

Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara alături de termocentrala Paroșeni și minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.