Reteaua Corect

Hotărârile de înfiinţare a companiilor municipale au fost ANULATE. Reacția Gabrielei Firea

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017, decizia fiind definitivă, anunţă preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, scrie Mediafax.

Primarul Gabriela Firea a declarat, după decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care a anulat hotărârile de înfiinţare ale companiilor municipale, că structurile există în continuare, iar soluţia, pe care o vede o eroare de interpretare, nu va produce efecte asupra unor societăţi funcţionale. 

 

„Recunoaştem că pentru noi această decizie este una, cel puţin suprinzătoare, dacă nu şocantă, în contextul în care până acum am avut câştig de cauză în alte procese similare la fond, şi chiar şi aici câştigasem în mod clar la fond.În luarea acestor decizii de înfiinţare, cât şi pe parcursul procesului am avut confirmarea scrisă a unor cadre didactice- profesori universitari cu o reputaţie neştirbită, în acest domeniu, că adoptarea acestor hotărâri s-a făcut cu respectarea strictă a textelor de lege. (...) Se pare însă că o instanţă din România a decis că aproape toate deciziile în Consiliile Locale şi în CGMB nu pot fi adoptate decât cu o majoritate de 2/3, astfel încât probabil se va ajunge, prin astfel de interpretări la o blocare completă a funcţionării oraşului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Potrivit sursei citate, companiile există în continuare, sunt înfiinţate de acum un an şi câteva luni, sunt înscrise la Registrul Comerţului, „iar această anularea a HCMB- acte administrative, nu va produce efecte (automate) asupra unor societăţi funcţionale”.

“Pe acest model, imposibil de explicat, ar trebui anulate toate hotărârile de înfiinţare ale companiilor din întreaga ţară, ale ministerelor, consiliilor judeţene sau primăriilor. Sunt absolut convinsă că este o eroare de interpretare care se va corecta. Bucuria cinică a USR este de scurtă durată. USR dovedeşte încă o dată că nu salvează Bucureştiul, ci blochează Bucureştiul. USR, care clamează public transparenţa şi corectitudinea în administraţie, dovedeşte că vrea să salveze firmele capuşă abonate la bugetul Primariei Capitalei ani de zile, şi care sunt speriate de companiile nou înfiinţate, prin care se fac mari reduceri de cheltuieli şi o eficientizare a serviciilor în interesul cetăţenilor”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, în acelaşi comunicat.

Precizările vin după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017, decizia fiind definitivă, anunţă preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring.

"Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare ale Companiilor Municipale. Soluţia este definitivă şi vine la capătul unui proces iniţiat de USR Bucureşti în anul 2017. Consilierii municipali USR au contestat înfiinţarea acestor Companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, şi nu cu votul a două treimi, aşa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei", a scris, pe Facebook, preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring.

Cele 21 de societăţi pe acţiuni au fost înfiinţate de către Primăria Capitalei anul trecut, acestea fiind următoarele: Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA, Compania Municipală Sport Pentru Toţi SA, Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti SA, Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA, Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti SA, Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA, Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA, Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA, Compania Municipală Protecţie Civică şi Voluntariat Bucureşti SA şi Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA, Compania Municipală Energetică Bucureşti SA, Compania Municipală Consolidări SA, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA, Compania Municipală Parking Bucureşti SA, Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti SA, Compania Municipală Medicală Bucureşti SA, Compania Municipală Turistică Bucureşti SA, Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA şi Compania Municipală Agrement Bucureşti SA, Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA.

Roxana Wring cataloghează decizia drept "o veste foarte proastă pentru găştile din Voluntari care îşi văd năruit visul de a pune mâna pe Bucureşti bucată cu bucată".

"Este în schimb o veste foarte bună pentru bucureşteni pentru că aceste companii nu vor mai înghiţi sute de milioane de euro aşa cum au făcut-o până acum. Aceste companii sunt un eşec managerial şi financiar de proporţii pentru care Gabriela Firea trebuie să răspundă. Actualul Primar este cel care a girat şi a forţat împotriva legii înfiinţarea acestor Companii. Actualul Primar este cel care a dat peste jumătate de miliard de euro către aceste structuri înfiinţate peste noapte. Şi actualul Primar trebuie să plătească. Gabriela Firea este singurul vinovat pentru cel mai mai mare dezastru edilitar şi financiar din Bucureşti din ultimii 30 de ani. Am avertizat de fiecare dată că legea este încălcată şi i-am cerut Gabrielei Firea să nu se aventureze într-un astfel de experiment. Din păcate nu a ascultat şi a împins oraşul şi banul public într-o groapă de unde vom ieşi foarte greu", a completat Wring.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.