Reteaua Corect

Guvernul pornește un program gigant: interconectarea bazelor de date pentru instituțiile din România

Am păstrat în zona civilă controlul asupra bazelor de date, nimeni nu trebuie să se teamă că ar avea cineva acces la acestea, a declarat joi ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș, cu privire la cloudul guvernamental, relatează Știripesurse.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș, spune că ordonanța care prevede realizarea cloudului guvernamental a fost în dezbatere publică și s-au primit multe critici, informează News.ro.

„Ordonanța de Urgență a fost într-un proces de dezbatere publică pe care l-am derulat. Am primit foarte multe critici, dar cred că până la urmă este vorba de o neînțelegere. Nu s-a pus niciodată problema ca operaționalizarea și utilizarea bazelor de date să fie făcută de altcineva decât de Autoritatea pentru Digitalizarea României. Celelalte structuri implicate, de la Serviciul de Telecomunicații Speciale până la resposabilitățile care vin pe partea de securitate cibernetică, nu fac parte din accesul la bazele de date, deci practic am păstrat în zona civilă controlul asupra bazelor de date”, a declarat joi Marcel Boloș.

El spune că a fost „un exercițiu firesc de dezbatere publică, este pentru prima dată când România intră pe făgașul normal generat de interoperabilitatea bazelor de date”.

„Instituțiile publice vor fi obligate, după ce se aprobă legea în Parlament, să se permită interoperabilitatea bazelor de date, înseamnă drumuri mai puține pentru oameni, documente care fac parte din birocrație și care nu mai trebuiesc prezentate de la o instituție la alta, înseamnă foarte multe lucruri bune pentru serviciile publice adresate oamenilor”, a adăugat ministrul.

Conform acestuia, „nu trebuie să-i fie frică nimănui de faptul că ar avea cineva acces la bazele de date, ci dimpotrivă să aibă încredere că această interoperabilitate a bazelor de date face mult bine pentru oameni”.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.