Reteaua Corect

Guvernul a modificat Codul Penal prin OUG, sfidând referendumul votat de români

STIRIPESURSE.RO prezintă actele normative aprobate în ședința Guvernului României din 30 mai 2022. Printre ele se află și o OUG pentru modificarea Codului Penal, sfidând, astfel, referendumul pentru justiție pe care l-au votat unii români la cererea lui Klaus Iohannis.

I. ORDONANȚE DE URGENȚĂ

1. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.63/2022 privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situaţii de risc de deprivare materială şi/sau risc de sărăcie extremă, suportate parţial din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestuia.

Ordonanța de Urgență aduce unele clarificări de natura tehnică privind reglementările pentru finanțarea măsurilor sociale, respectiv acordarea de vouchere sociale, prin Programul ”Sprijin pentru România”.

2. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind prelungirea aplicării în anul 2022 a măsurilor prevăzute la art. 1 și art. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă

Guvernul a aprobat prelungirea, până la 31 decembrie 2022, a aplicării măsurii de sprijin financiar pentru reducerea timpului de muncă, destinată atât angajatorilor, precum și altor entități economice care se confruntă cu diminuarea producției ca urmare a crizei economice de la nivel internațional, generată de creșterea inflației și de scăderea puterii de cumpărare, dar și în contextul conflictului armat din Ucraina.

Măsura este cuprinsă în Programul Sprijin Pentru România.

3. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal

Actul normativ a fost adoptat de Guvern.

II. HOTĂRÂRI DE GUVERN

1. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind revocarea şi numirea unor membri în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială şi pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 715/2021 privind numirea membrilor Consiliului director al Fondului Român de Dezvoltare Socială

Actul normativ a fost adoptat de Guvern.

2. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unități administrativ-teritoriale

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a alocat, în ședința de astăzi, peste 54,3 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, unor unități administrativ-teritoriale.

Astfel, 16 comunități locale primesc în total 54,3 milioane de lei pentru plata unor cheltuieli curente și de capital. Fondurile sunt alocate la solicitarea comunităților care au nevoie de sprijin pentru cofinanțarea unor proiecte locale, gestionarea situației refugiaților din Ucraina, continuarea furnizării unor servicii publice destinate populației.

STIRIPESURSE

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.