Reteaua Corect

GUȘĂ, dezvăluiri despre Gyula, avizat Avocat al Poporului

Scris de newsreporter in 26 iunie 2021 la 11:15, in Social. 509 vizualizari Intra in discutie Taguriavocatul poporului, cozmin gusa, dezvaluiri, Gyula, udmr shortlinkhttp://crct.ro/ny2h

Cozmin Gușă, consultant politic, a vorbit despre Fabian Gyula, avizat favorabil pentru funcția de Avocat al Poporului, de origine româno-maghiară, care o va înlocui pe Renate Weber, dar și despre mișcările care ar putea duce la "ciuntirea suveranității" României, scrie DCNews.

"Poate să nască probleme interne în România"

"Înlocuitorul care vine pe fotoliul lui Renate Weber este cetăţean român, dar şi maghiar. Este un ultranaţionalist maghiar, în toată cariera lui publică. Nu a făcut decât să militeze pentru un Ardeal independent. Poate să nască probleme interne în România, pe linia regionalizării şi este încă o cărămidă care se pune, cu girul lui Klaus Iohannis, al coaliţiei de guvernare, la acest context de regionalizare. Prima cărămidă a fost Ministerul Dezvoltării oferit pe tavă de către Ludovic Orban, în celebra întâlnire în patru, de care vorbea Rareş Bogdan.

Atunci, la acea întâlnire, Ludovic Orban a deschis discuţiile şi a spus: "Hunor, pentru că nu puteţi să aveţi preşedinţia unei Camere, vă mai dăm un minister. În momentul în care el a zis "acesta este Ministerul Dezvoltării şi vi-l dăm cu acordul lui Klaus Iohannis", prima dată, Kelemen Hunor şi cei doi de la USR PLUS nu au crezut. Kelemen Hunor a început să râdă. Şi Orban a spus: "Nu râde, că nu glumesc". "Cum, domnule, ne daţi Dezvoltarea? Eşti sigur?". "Da, sunt sigur"”, a spus Cozmin Gușă, în emisiunea "Deferiți mass-media", de la DCNews TV.

”Ce capcană e asta?”

"A doua zi, Kelemen Hunor a fost chemat de urgenţă la Budapesta. Viktor Orban l-a chemat să îl întrebe ce capcană este asta. Chestie pe care Viktor Orban a şi povestit-o în Ungaria. După ce s-a convins că nu e glumă, şi-a chemat consilierul special pentru Transilvania - cetăţeanul româno-maghiar Arpad Paszkany, care a plecat de la Cluj, lăsându-şi la o parte business-urile şi echipa de fotbal CFR în mâinile bine consolidate ale unor români. Ăsta a fost preţul scăpării. Sepsi, viitoarea echipă din Târgu Mureş, stadioane peste stadioane construite cu banii statului maghiar, garantarea de credite fără dobândă pentru cetăţenii români de orgine maghiară care cumpără teren, toate sunt opera lui Arpad Paszkany, care este atât de bine cunoscut în România, fiind acel om de afaceri privilegiat de Băsescu.

Joacă acum în Ungaria acest rol de placă turnantă de cucerire simbolică şi materială de teren în România care, din acest moment, după descăunarea lui Renate Weber, se face pe două linii. Pe linia Ministerului Dezvoltării şi al strategiei de acolo şi pe linia negocierilor care îl au ca erou pe Avocatul Poporului, care în funcţie de ce se va oferi comunităţii maghiare poate să amendeze, să reclame sau nu orice act legislativ. Și, atunci, suveranitatea este ciuntită şi pe această direcţie", a mai spus Cozmin Gușă.

"Faptul că statul ungar face investiţii în Transilvania pe mine nu mă deranjează. Investițiile sunt tot în România. Asta cu Ministerul Dezvoltării... ştii bine că administrația din România nu e capabilă să facă nimic. Dacă era capabilă, nu se năștea neomarxismul în România. Aici, cred că a fost o chestiune de "glandă" - nu ştiu a cui - vizavi de schimbarea doamnei Renate Weber" a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Video pe DCNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.