„Discuția a generat un fel de neînțelegere pentru că în formular e fostul șef SIE care a venit să convingă sau să spună că este necesar să se colaboreze cu serviciile. Nu rezultă clar dacă eu dețineam o funcție de oficial în stat. Întâlnirea cu dl Becali s-a făcut când eu nu mai eram în funcție și a fost mai mult prietenească. I-am spus, mergeți direct să vorbiți pentru că sunteți un om care ați ajuns într-o pozitie deosebită prin averea pe care o aveți. În orice stat un om de valoarea economică a dvs. nu poate să nu fie luat în seamă. Asta a fost discuția. A fost o trecere, în discuția respectivă s-a ajuns la un astfel de moment”, a declarat Ioan Talpeș.

Cine i-a spus lui Gigi Becali că ar trebui să aibă un „stăpân”

Gigi Becali a confirmat toate afirmațiile făcute de Ioan Talpeș, dar a ținut să adauge că fostul director SIE i-ar fi spus milionarului că trebuie să aibă un stăpân căruia să i-se supună.

„Am spus un fost general SIE. Este așa cum a spus și Talpeș. Aș vrea să adauge la tot ce a spus cuvântul „trebuie să ai un stăpân”. Eu atunci am spus că eu nu am stăpân decât pe Hristos. Nu știu cine trebuia să fie stăpânul fiind că m-am enervat și nu m-a interesat stăpânul să-l cunosc.