Reteaua Corect

Gheorghiță anunță că NU știe când vor fi vaccinați profesorii

Scris de newsreporter in 27 ianuarie 2021 la 09:57, in Social. 315 vizualizari Intra in discutie Taguricovid, profesori, vaccin, Valeriu Gheorghiță shortlinkhttp://crct.ro/nxix

Vaccinarea profesorilor depinde de momentul în care celelalte tipuri de vaccinuri ajung în România, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, relatează Știripesurse.

„Am analizat mai multe scenarii posibile pentru a asigura continuitatea campaniei de vaccinare, aveam prevăzută opțiunea ca din 7 februarie de fapt să începem vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ. Însă am avut de ales între a amâna persoane cu boli cronice, persoane cu vârstă de peste 65 de ani și a decala persoanele care deservesc activități esențiale. Din punct de vedere medical am considerat alături de colegii mei este cel mai înțelept să decalăm cu 10 zile persoanele care deservesc activități esențiale unde riscul medical propriu-zis pentru persoana în cauză nu este semnificativ”, a declarat, marți, Valeriu Gheorghiţă, conform Mediafax.

Conform acestuia, vaccinarea personalului din învățământ depinde de momentul în care celelalte tipuri de vaccinuri vor ajunge în România, după ce se obține autorizarea de punere pe piață.

„În momentul acela noi vom putea deschide noi centre de vaccinare în care să se poată programa inclusiv personalul din învățământ. Dar deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare”, a adăugat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a afirmat, de asemenea, că acum nu există o dată concretă pentru deschiderea altor centre de vaccinare, pentru că deocamdată nu există un calendar clar de livrare.

„Este evident că numărul de doze disponibile ne limitează capacitatea pe care o avem de programare și respectiv de vaccinare. Nu putem să deschidem mai multe sloturi pentru programare neavând certitudinea datelor la care sosesc vaccinuri, altfel vom fi puși în situația să reprogramăm”, a spus Gheorghiţă.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.