Reteaua Corect

FSB anunță că dejucat un atac terorist asupra gazoductului South Stream

Scris de newsreporter in 28 noiembrie 2022 la 09:51, in Social. 309 vizualizari Intra in discutie Taguriatentat terorist, fsb, South Stream shortlinkhttp://crct.ro/nAw5

Cetăţenii ruşi implicaţi în pregătirea atacului terorist au fost reţinuţi şi s-a explicat că au fost confiscate materiale explozive, relatează Știripesurse.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a raportat, joi, că a reușit să zădărnicească un presupus atac terorist împotriva gazoductului South Stream, conducta care permite transportul gazelor naturale de pe teritoriul Rusiei către țări precum Bulgaria, Italia și Austria, relatează El Periodico preluat de Rador.

Astfel, autoritățile ruse au indicat că mai multe persoane de naționalitate rusă au fost arestate pentru presupusă implicare în "planul de sabotaj", potrivit informațiilor oferite de agenția de presă TASS.

"Ca urmare a unei operațiuni complexe, serviciile de informații au împiedicat o tentativă de sabotaj și un act de terorism din partea serviciilor speciale ucrainene împotriva gazoductului South Stream, care permite aducerea de energie în Turcia și în alte părți ale Europei", a declarat Centrul pentru Relații Publice al Rusiei (CSO).

Astfel, acesta a indicat că "cetăţenii ruşi implicaţi în pregătirea atacului terorist au fost arestaţi" şi a explicat că au fost confiscate materiale explozive.

Compartimentul de Investigații al FSB a deschis astfel o anchetă în acest caz, în timp ce acuză deținuții de achiziție, transfer, depozitare și deținere de explozibili sau dispozitive explozive.

În luna septembrie, mai multe ţări din nordul Europei au denunţat un posibil sabotaj la gazoductele Nord Stream 1 şi 2. Ca urmare a infiltraţiilor de apă, acestea au fost inutilizabile, provocând o instabilitate energetică gravă și o criză serioasă a aprovizionării în Europa.

În urmă cu doar o săptămână, autoritățile suedeze au confirmat cu investigațiile începute luna trecută suspiciunea de sabotaj.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.