Reteaua Corect

Fratii Ghita, termite ale statului corupt

Scris de Sorin Rosca Stanescu in 10 iunie 2014 la 17:44, in Social. 287 vizualizari Intra in discutie Taguricoruptie, sebastian ghita, victor ponta shortlinkhttp://crct.ro/njYQ

Vom vorbi despre coruptie. La cel mai inalt nivel. Institutionalizata. Guvernamentala. Parlamentara. Repetata. Si dupa o schema de manual. In epicentru se afla Sebastian Ghita. Si fratele sau, Alexandru. Primul, un afacerist lansat la apa, candva, de SRI si care intre timp a devenit conducatorul unui grup ilegitim de interese. Si mogul de presa. Si deputat in Parlamentul Romaniei. Membru in Comisia de control a activitatii SRI. Este cel mai apropiat prieten al premierul Victor Ponta. Sebi, cum il alinta cei apropiati. El face si desface multe lucruri in Guvernul Romaniei. A devenit un fel de premier din umbra. O eminenta cenusie.

Sursa imagine: ziuanews.ro

Incepem prin a publica o serie de documente care demonstreaza la ce nivel apocaliptic a ajuns coruptia institutionalizata in Romania. Si cat de protejata este ea. Si cum se lucreaza, practic, dupa manual. Dupa manualul de coruptie. In familie.

Pentru inceput, vom descrie doar doua afaceri parate. Pe care le parasc eu acum. Pentru ca ele se potrivesc unei scheme. In ambele, este impins in fata, de catre Sebastian Ghita, fratele acestuia Alexandru. Acesta fiind cumva la capatul unui traseu financiar. Va stopa , cum se spune,“la sursa” banii publici ai clanului Ghita. Si tot dupa manual, in ambele, sunt implicate institutii ale statului.

Prima afacere este un contract in valoare de 2.398.081 Euro castigat de Romtelecom anul trecut, in luna octombrie. Asa-zisul beneficiar este Regia Nationala a Padurilor – Romsilva RA. Dupa cum se stie, Romtelecom apartine statului roman si unor investitori externi care, la randul lor, sunt de stat. Dar pe noi ne intereseaza statul roman. Pentru ca reprezentantii acestuia sunt cei care si-au varat coada in afacere. Si ne mai intereseaza, evident, platitorul, Regia Nationala a Padurilor care este tot statul roman. Citind cele de mai sus, oricine isi va pune, fireste, intrebarea: ce legatura au fratii Sebastian si Alexandru Ghita cu cele doua societati. Una foarte simpla. Langa aceasta licitatie, castigata de Romtelecom, stau chiar ei. Care au incheiat un “contract de subcontractare” la data de 29 decembrie 2013. Atentie, cu o luna inaintea contractului principal! Ca sa fie totul pregatit ca la carte. Cine sunt semnatarii? Romtelecom SA, viitorul castigator al licitatiei si SC 2K Telecom SRL,  cu sediul in Ploiesti si avandu-l drept semnatar pe administratorul societatii, fratele Alexandru Ghita. Si uite asa, fara a fi participat la vreo licitatie, ascunzandu-se, pur si simplu, in umbra Romtelecom, societatea fratilor Ghita sifoneaza, pur si simplu, cea mai mare parte a milioanelor platite de Regia Nationala a Padurilor.

Si, pentru ca aceasta operatiune sa iasa beton, mai apare si un “contract subsecvent de servicii de comunicatii bucla locala” intre Regie si Romtelecom, semnat taman pe 30 decembrie 2013. Este al treilea document care ar trebui sa fie, de urgenta, studiat de procurorii de la DNA.

In criminalistica, exista un termen, si anume “modus operandi system”. El defineste un fel de amprenta a faptuitorului. In sensul ca un criminal sau un grup criminal, in masura in care a reusit sa duca la bun sfarsit o infractiune, intr-un fel sau altul, o repeta, pastrandu-i aceleasi caracteristici.  Al doilea contract la care ma refer este si el rezultatul unei atribuiri prin licitatie, intr-o suma tot semnificativa, de 24.315.501 Ron , ofertant fiind, si de aceasta data, Romtelecom SA, o institutie in care, cumva, fratii Ghita se afla la butoane. Ei bine, de aceasta data, Romtelecom SA castiga un contract nu la Romsilva si, nu va vina sa credeti, chiar la Ministerul Administratiei si Internelor. Tot anul trecut, in 26 februarie 2013. Conform documentelor pe care le am la dispozitie, exista “un acord – cadru de servicii” intocmit si semnat la 26 februarie 2013 prin care se stabilesc parametrii tehnici ai achizitiei de servicii de telefonie publica. Si ce sa vezi? Din nou, avem “un contract de subcontractare”, in oglinda cu cel din afacerea anterioara, incheiat intre Romtelecom si aceeasi societate SC 2K Telecom SRL, unde semnatarul este acelasi administrator, Alexandru Ghita, fratele lui Sebastian Ghita.

Ceea ce era de demonstrat eu cred ca s-a demonstrat prin informatiile pe care le-am prezentat mai sus.

Tot ce-mi mai ramane de facut este sa public toate aceste documente, pentru a le aduce la cunostinta organelor abilitate ale statului. Adica procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

-         Primul document: Este descris modul in care a fost facuta licitatia prin care Regia Nationala a Padurilor incredinteaza o lucrare in valoare de 2.398.081 Euro societatii Romtelecom SA.

Licitatie Regia Nationala a Padurilor - Romtelecom SA

Modul in care a fost facuta licitatia prin care Regia Nationala a Padurilor incredinteaza o lucrare in valoare de 2.398.081 Euro SC Romtelecom SA.

2 imagini in galerie

 

-         Contract de subcontractare intre Romtelecom SA si SC 2K Telecom SRL din care rezulta ca, in final, Romtelecom nu a fost decat un paravan, iar banii platiti de Regia Nationala a Padurilor au ajuns, de fapt, la SC 2K Telecom SRL, societate a fratilor Ghita, Alexandru fiind administrator.

Contract de subcontractare intre Romtelecom SA si SC 2K Telecom SRL

Contract de subcontractare intre Romtelecom SA si SC 2K Telecom SRL

2 imagini in galerie

 

-         Publicam mai jos contractul subsecvent, incheiat intre Regia Nationala a Padurilor si Romtelecom SA.

Contractul subsecvent intre Regia Nationala a Padurilor si Romtelecom

contractul subsecvent, incheiat intre Regia Nationala a Padurilor si Romtelecom SA

2 imagini in galerie

 

-         O noua licitatie castigata de Romtelecom oferita de aceasta data, cu generozitate, de Ministerul Administratiei si Internelor. Se va vedea, din nou, ca Romtelecom este utilizat ca societate paravan.

Licitatia de la Ministerul Administratiei si Internelo

- O noua licitatie castigata de Romtelecom oferita de aceasta data, cu generozitate, de Ministerul Administratiei si Internelor

1 imagini in galerie

 

-         Urmeaza acordul-cadru de servicii incheiat intre Ministerul Administratiei si Internelor si Romtelecom

Acordul-cadru de servicii incheiat intre Minister si Romtelecom

- Urmeaza acordul-cadru de servicii incheiat intre Ministerul Administratiei si Internelor si Romtelecom

2 imagini in galerie

 

-         Apare un contract de subcontractare care dovedeste ca, de fapt, si de aceasta data, Romtelecom a fost utilizata ca firma paravan, beneficiarul licitatie, fiind de fapt, din nou, SC 2K Telecom SRL, al carui administrator este acelasi Alexandru Ghita.

Contract de subcontractare intre Romtelecom SA si SC 2K Telecom SRL

Contract de subcontractare intre Romtelecom SA si SC 2K Telecom SRL

2 imagini in galerie

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.