Reteaua Corect

Fostul procuror Vlădoianu: Dosarul meu şi al Olguţei, parte din planul de influenţare a alegerilor

Ceea ce pînă acum doar se bănuia în ceea ce priveşte implicarea SRI şi DNA în influenţarea alegerilor prezidenţiale din 2014 începe să devină o realitate ce poate să fie dovedită cu probe, astfel încît o comisie parlamentară care să ancheteze această ipoteză ar putea fi mult mai spectaculoasă decît aceea despre „sufrageria” lui Gabriel Oprea, care a încercat să afle adevărul despre alegerile prezidenţiale din 2009, mai ales că, în acest caz, este vorba despre alegerile care l-au dat pe actualul preşedinte al ţării, Klaus Iohannis, scrie Cotidianul.

Cotidianul” a realizat zilele trecute un interviu-eveniment cu Marius Vlădoianu, fost procuror criminalist, aflat acum în Penitenciarul Craiova. Interviul va fi difuzat integral în curînd pe „Cotidianul TV” şi va putea fi vizionat pe pagina online a ziarului nostru.

Unele dezvăluiri făcute de fostul procuror criminalist Marius Vlădoianu sînt cu adevărat senzaţionale, scoţînd la iveală cîteva lucruri care vor face să curgă multă cerneală şi chiar constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să vizeze alegerile prezidenţiale din 2014, cîştigate de Klaus Iohannis!

 

SCOATEREA DIN JOC A PRIMARILOR PSD DIN ZONELE „ROŞII” DE CĂTRE BINOMUL SRI-DNA

 

Cea mai spectaculoasă informaţie oferită de Marius Vlădoianu se referă chiar la dosarul în care a fost achitat pentru mai multe acuzaţii, dar a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru o presupusă mită de 1.000 dolari, extrem de controversată. Este vorba despre faptul că dosarul său a fost disjuns dintr-un alt dosar în care ţinta reală era Olguţa Vasilescu, pe atunci primar al Craiovei, iar toată povestea ar face parte dintr-un plan de influenţare a derulării alegerilor prezidenţiale din 2014!

În cursul anchetei, procurorul DNA Mihaela Iorga Moraru i-a cerut procurorului Marius Vlădoianu, prin avocatul acestuia, să facă un denunţ împotriva Olguţei Vasilescu, în schimbul retragerii tuturor acuzaţiilor împotriva sa! „Le-am spus că nu pot să fac un astfel de denunţ pentru că nici măcar nu o cunoşteam personal pe doamna primar, căci o văzusem doar la televizor, şi nici nu cunoşteam vreo informaţie despre domnia sa”, ne-a declarat Marius Vădoianu.

Totul părea pînă acum să conducă doar spre ideea că DNA a încercat compromiterea Olguţei Vasilescu, prin fabricarea unui dosar penal cu ajutorul unui denunţător care l-a provocat pe procurorul Marius Vlădoianu să spună ceva despre primarul de atunci al Craiovei. Nereuşind acest plan, însuşi procurorul DNA Mihaela Iorga Moraru i-a transmis procurorului aflat în ancheta sa dorinţa ca acesta să facă un denunţ împotriva Olguţei Vasilescu, în schimbul înlăturării tuturor acuzaţiilor îndreptate împotriva lui!

 

CEREREA PENTRU OBŢINEREA MANDATULUI DE SUPRAVEGHERE TEHNICĂ A FOST EMISĂ ÎNAINTE DE DESCHIDEREA DOSARULUI

 

Însă, în cursul acestui interviu pe care Marius Vlădoianu ni l-a acordat din Penitenciarul Craiova, au ieşit la iveală lucruri mult mai grave, care vizează în mod direct felul în care DNA şi SRI s-au implicat în alegerile prezidenţiale din 2014, în special în perioada de pre-campanie electorală, cînd mai mulţi primari din ţară, mai ales cei din zonele dominate de PSD, au fost vizaţi de dosare penale, astfel încît, dacă nu puteau fi eliminaţi, cel puţin implicarea lor în alegerile prezidenţiale să fie cît mai redusă!

Marius Vlădoianu ne-a oferit şi informaţii extrem de concrete care-i susţin afirmaţiile. Astfel, el spune că a existat mai întîi un Dosar cu nr. 433/P/2014 al DNA - structura centrală, în care erau cercetate mai multe persoane pentru eventuale cumpărări de voturi! Pentru a înţelege mai bine cum s-a născut noul dosar în care este şi mandatul de supraveghere care-i viza, alături de Marius Vlădoianu, pe primarul Olguţa Vasilescu, viceprimarul Cristina Calangiu, directorul primăriei Ovidiu Mischianu şi alţii, reproducem un prim fragment din interviul cu fostul procuror criminalist:

Acest dosar care s-a finalizat cu condamnarea mea a pornit dintr-o disjungere din alt dosar, în care, după părerea mea, se făceau cercetări ce vizau cumpărarea de voturi de către persoanele vizate în acel dosar iniţial. De unde rezultă acest aspect? Există o „Ordonanţă de disjungere”, din care rezultă că dosarul meu se disjunge dintr-un alt dosar, care are numărul 433/P/2014 al DNA, în care erau cercetate aceste persoane. Se reţine că eu aş fi ştiut ce fac aceste persoane! Nu s-au făcut nici un fel de cercetări prealabile, ci s-a dispus, fără nici un alt document, direct supravegherea tehnică prin mandatul din 30 iunie 2014, pe care l-aţi publicat.

 

Cînd am avut acces la dosar, am observat că inclusiv cererile prin care se cerea supravegherea tehnică erau datate ca fiind anterioare deschiderii dosarului! Adică, s-au luat cu copy-paste din alt dosar în care se făceau cercetări pentru cumpărarea de voturi! Au uitat însă să şteargă datele cînd s-au făcut acele cereri, astfel că, deşi apăreau ca fiind făcute în iunie 2014, ele erau datate în iunie 2013! Cînd eu am semnalat această neconcordanţă, au tăiat data din 2013 şi au adăugat-o pe cea din 2014, dar se vede clar modificarea. Din aceste motive, am tras concluzia că această supraveghere tehnică s-a făcut şi în Dosarul nr. 433, ea continuînd şi în dosarul deschis împotriva mea! De altfel, chiar din dosar se vede că denunţătorul era autorizat de DNA să facă acţiuni în vederea descoperirii faptelor de corupere a alegătorilor! În nici un caz pentru descoperirea faptelor de corupţie. Eu cred că şi după soluţionarea dosarului meu, a continuat supravegherea acelor persoane! Oricum, eu nici acum nu ştiu dacă dosarul meu s-a disjuns din dosarul doamnei primar sau invers! De altfel, eu nici măcar nu o cunoşteam pe doamna primar decît de la televizor.

Marius Vlădoianu povesteşte în interviu cum i s-a cerut un denunţ împotriva Olguţei Vasilescu chiar în sediul DNA, în timp ce era arestat preventiv, iar după refuzul său, a fost pus sub control judiciar. De asemenea, el spune că atunci cînd a solicitat instanţei să se ceară Protocolul dintre SRI şi DNA, nu numai că i-a fost refuzată solicitarea, însă imediat s-a urgentat finalizarea dosarului prin condamnarea sa la trei ani de închisoare, fiind însă achitat de ÎCCJ de toate celelalte acuzaţii! Ce este extrem de curios, este faptul că, aşa cum precizează fostul procuror, condamnarea sa a fost decisă pentru o faptă pentru care nu fusese trimis în judecată!

 

„SE DOREA CA DOAMNA PRIMAR SĂ FIE SUPRAVEGHEATĂ PENTRU A SE AFLA CE SE ÎNTÎMPLĂ CU ALEGERILE PREZIDENŢIALE”

 

Marius Vlădoianu nu este un justiţiabil oarecare, căci a lucrat ca procuror criminalist timp de 20 de ani, perioadă în care nu a avut nici o achitare în dosarele instrumentate. De aceea, declaraţiile sale implică şi cunoaşterea din interior a „Sistemului”. În acest sens, văzîndu-şi propriul dosar, a putut să facă unele conexiuni care ar fi scăpat unui ochi neavizat.

Astfel, analizînd documentele de la dosar şi făcînd conexiuni în legătură cu datele înscrise pe acestea, Marius Vlădoianu crede că toată mascarada procesului său făcea parte dintr-un alt plan, în care se urmărea găsirea unui pretext pentru ca Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei, dar şi vicepreşedinte al PSD, să fie supravegheată pas cu pas, în vederea aflării acţiunilor de pregătire a alegerilor prezidenţiale, precum şi derularea campaniei electorale! Iată ce ne-a declarat fostul procuror:

Eu vă spun aşa: în 2014 au fost şi alegerile prezidenţiale! Mandatul acela de supraveghere tehnică a fost emis în iunie 2014 şi a durat pînă în decembrie 2014, adică exact perioada de pînă la alegerile prezidenţiale. Probabil că, în acest fel, se dorea să fie supravegheaţi direct doamna primar, doamna viceprimar şi cei care erau în primărie pentru a se vedea ce se întîmplă cu alegerile prezidenţiale! Aceste persoane nu aveau nici o calitate în dosarul meu: nu era începută urmărirea penală împotriva lor, nimic, nimic, nimic! Doar împotriva denunţătorului începuse urmărirea penală, de unde deduc că el avea o calitate procesuală şi în dosarul din care s-a disjuns cauza mea şi, probabil, a făcut denunţuri împotriva persoanelor din primărie ca să scape el! Asta cred eu, căci este prea mare coincidenţa perioadei de supraveghere tehnică cu cea de precampanie şi campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014”!

Marius Vlădoianu ne-a spus că a făcut o cerere pentru a fi audiat în Comisia de control a SRI, fiind în posesia unor informaţii pe care nu le poate face publice, dar pe care este dispus să le comunice oficial comisiei parlamentare.

 

LUNILE IUNIE ŞI IULIE 2014 - PERIOADA ÎN CARE MAI MULŢI POLITICIENI AU INTRAT ÎN VIZORUL DNA

 

Dezvăluirile fostului procuror Marius Vlădoianu, de o gravitate extremă în privinţa statului de drept din România, ne-au determinat să facem o minimă verificare pe site-ul DNA. Am consultat, în acest sens, Comunicatele oficiale ale Codruţei Kovesi din lunile iunie-iulie 2014, iar concluzia este de-a dreptul şocantă: DNA şi-a intensificat în această perioadă anchetele faţă de unii politicieni PSD, mai ales a celor care proveneau din „zonele roşii”, adică acolo unde PSD era foarte puternic!

Iată ce a rezultat din consultarea Comunicatelor DNA doar din lunile iunie-iulie 2014:

- Comunicatul DNA nr. 1096/VIII/3 din 23 iulie 2014: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi extinderea urmăririi penale faţă de suspectul VOICU CĂTĂLIN, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu

- Comunicatul DNA nr. 1092/VIII/3 din 23 iulie 2014: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: ISĂILĂ MARIUS OVIDIU, senator în Parlamentul României, şi ENE CRISTIAN ŞTEFAN, consilier parlamentar

- Comunicatul DNA nr. 1082/VIII/3 din 18 iulie 2014: „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului GUȚĂ MIRCEA-MARINEL, primar al Municipiului Calafat

- Comunicatul DNA nr. 698/VIII/3 din 02 iunie 2014: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului BOŞCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN, primar al municipiului Buzău, judeţul Buzău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave”

- Comunicatul DNA nr. 912/VIII/3 din 26 iunie 2014: „În completarea comunicatului nr. 91 din 5 februarie 2014, privind efectuarea de acte de urmărire penală faţă de suspectul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, primar al mun. Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiuni de abuz în serviciu, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele: În cauza respectivă, în afara celor deja reţinute în sarcina suspectului Mazăre Radu Ştefan, s-a dispus extinderea cercetărilor şi pentru infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, prevăzută de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000

Desigur, acestea sînt doar cîteva exemple. Nu comentăm situaţia juridică a celor de mai sus, căci unii au fost deja condamnaţi, însă parcă e prea mare coincidenţa deseori întîlnită, cînd, pentru fapte petrecute cu mulţi ani înainte, unele persoane intră în vizorul DNA exact la timpul potrivit pentru jocuri politice de culise! Evident, pentru a se evita aceste speculaţii, în aceeaşi perioadă au mai fost „săltaţi” şi vreo doi penelişti.

Punînd cap la cap toate aceste informaţii, este cît se poate de limpede că, la reluarea sesiunii parlamentare, declaraţiile fostului procuror criminalist Marius Vlădoianu trebuie să fie luate în seamă, căci ele pun sub semnul întrebării corectitudinea alegerilor prezidenţiale din anul 2014!

De data aceasta, la Craiova, aşa cum spune Vlădoianu, Binomul SRI-DNA a declanşat operaţiunea cu cîteva luni înainte de scrutin, supraveghind-o informativ chiar pe Olguţa Vasilescu, care era atît primar al Craiovei, cît şi vicepreşedinte PSD, deci persoană direct implicată în tot ce a însemnat campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014!

Simultan, s-a încercat chiar obţinerea unor denunţuri penale împotriva primarului Craiovei, iar Marius Vlădoianu, care a refuzat propunerea Mihaelei Iorga Moraru, a fost ulterior condamnat la închisoare doar pe baza unei interceptări a SRI, deşi cel care i-ar fi remis suma de 1.000 euro nu a fost audiat niciodată în dosar!

P.S. Nu putem trece peste faptul că, tot cu şase luni înainte, dar de alegerile parlamentare din 2012, celebrul fermier Mihai Anghel, unul dintre sponsorii principali ai PSD, a fost reţinut pentru 24 de ore în ziua de 20 august 2012 (https://www.cotidianul.ro/marele-fermier-mihai-anghel-dosar-politic-in-agricultura/)! Poate că într-o zi vă vom spune prin ce calvar a trecut doar în decursul unei singure zile, cînd a fost dus cu o dubă de la Segarcea la Bucureşti, oprit în mai toate comunele, chipurile, pentru a se schimba mijlocul de transport, deşi totul era un fel de paradă ca fermierul să fie văzut de cei care-l cunoşteau destul de bine! Ulterior, toate acuzaţiile s-au dovedit a fi fantasmagorice, însă efectul de intimidare s-a produs, iar umilinţa probabil că a lăsat urme pentru tot restul vieţii!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.