Reteaua Corect

Fostul șef Microsoft România, la ÎCCJ. Contestă decizia DNA în dosarul Microsoft 3

Scris de newsreporter in 13 octombrie 2017 la 10:12, in Social. 372 vizualizari Intra in discutie TaguriCalin Tatomir, contesta, decizie, DNA, ICCJ, microsoft, microsoft 3, sechestru shortlinkhttp://crct.ro/nrFi

Călin Tatomir, fost şef la Microsoft România, s-a prezentat vineri dimineață la ÎCCJ pentru a contesta măsura sechestrului dispusă de procurorii DNA, la sfârșitul lunii septembrie, în dosarul Microsoft 3, transmite Știripesurse.ro.

„Acum fiind un element nou, și anume că s-a încheiat urmărirea penală, mi se pare normal să contest.”, a spus acesta la sosire.

Întrebat dacă a vorbit cu Dinu Pescariu, Călin Tatomir a spus că „niciodată”.

La sfărșitul lunii septembrie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis să pună sechestru pe averile oamenilor de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, dar şi asupra bunurilor ce aparţin fostului director al Microsoft România, Călin Tatomir, şi ale fostului ministru Gabriel Sandu.

Sechestrul a fost pus de anchetatori în dosarul cunoscut drept „Microsoft III”.

„Potrivit ordonanţelor întocmite de procurori, măsurile asiguratorii au fost dispuse faţă de fiecare dintre cei menţionaţi, până la concurenţa sumei reprezentând prejudiciul în cauză, respectiv 51.396.344,76 euro. Aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupţie prin raportare la infracţiunile reţinute de procurori în sarcina inculpaţilor menţionaţi, în vederea recuperării prejudiciului şi a confiscării speciale. Celor patru inculpaţi li s-a adus la cunoştinţă conţinutul ordonanţelor privind dispunerea măsurilor asigurătorii”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

În acest dosar, deschis în aprilie- „Microsoft III” - sunt urmăriţi penal Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, reprezentanţi în fapt/drept ai D.Con-Net AG, pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, Ion Stănescu, fost consilier asistent la Direcţia generală pentru politici şi programe în domeniul societăţii informaţionale din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Andrei Săvulescu, fost director general la Direcţia generală pentru politici şi programe în domeniul societăţii informaţionale din cadrul MCSI, ambii pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dar şi Călin Tatomir, fost director general Microsoft România SRL, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.