Reteaua Corect

Fosta șefă AEP face mărturisiri-BOMBĂ: 'Mi s-a IMPUS un avocat plătit de DENUNȚĂTOARE'

Ana Maria Pătru, fost președinte a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) a invocat nulitatea absolută a urmăririi penale la Tribunalul Municipiului București (TMB). Pătru a declarat că i-a fost impus ca apărător un apropiat al denunțătoarei sale, după cum precizează Lumeajustitiei.ro, scrie Stiripesurse.ro.

Sursa imagine: voceavalcii.ro

Ana Maria Pătru susţine că patroana companiei Siveco, Irina Socol, este persoană care l-a plătit pe avocatul său pentru a o reprezenta în instanţa.

Fosta șefă a AEP a fost acuzată de procurorii DNA de trafic de influenţă şi spălare a banilor. Cauza a fost instrumentată de DNA Ploieşti şi s-a finalizat cu un rechizitoriu care a fost semnat de şeful acestei structuri, Lucian Onea şi procuroarea Elena Cerasela Răileanu.

Surse avizate au declarat pentru Lumeajustitiei.ro că apărătorul Anei Maria Pătru, avocatul Daniel Iulian Tiliciu, a cerut instanţei să constate nulitatea absolută a urmăririi penale în cazul fostei şefe AEP. Motivul ţine de încălcarea art. 281 alin. (1) lit. f) din Codul de procedura penală, care prevede următoarele:

“Art. 281 – Nulităţile absolute

(1) Determina întotdeauna aplicarea nulităţii încălcarea dispozitiiloriilor privind:

f) asistarea de către avocat a suspectului sau a inculpatului, precum şi a celorlalte părţi, atunci când asistenţă este oblogatorie”

Pe lângă acest articol, s-au mai invocat şi prevederi din Statutul profesiei de avocat. Adică, art. 109, 114 şi 115:

-avocatul este independent, îşi desfăşoară activitatea doar în intersul clientului, iar existenţa unui interes propriu ori al persoanelor apropiate lui în cauza ce i-a fost încredinţată constituie o încălcare a independenţei acestuia;

-avocatul nu trebuie să fie sfătuitorul, reprezentantul sau apărătorul a mai multor clienţi în aceeaşi cauza, atunci când interesele acestora sunt conflictuale sau când există riscul apariţiei unui conflict de interese, pe care de altfel trebuie să îl evite;

Astfel, apărătorul Anei Maria Pătru a declarat că acesteia i-ar fi fost impus un avocat care este apropiat cu denunţătoarea din dosar, Irina Socol. Pe acest avocat, Ana Maria Pătru l-a cunoscut pentru prima dată la DNA, într-un birou în care s-ar fi aflat şi ofiţeri de poliţie judiciară, conform Luju.ro.

Acesta este avocatul Ovidiu Bulai. Conform relatărilor de la TMB, Pătru a fost forţată să renunţe la toţi avocaţii săi din dosar şi să accepte să fie apărată de Ovidiu Bulai. Potrivit susţinerilor făcute la Tribunalul Bucureşti de Tiliciu, avocatul Ovidiu Bulai i-ar fi acordat consultanță în trecut Irinei Socol, iar aceeaşi Irina Socol ar fi fost cea care l-ar fi plătit pe Ovidiu Bulai pe durata întregii urmăriri penale din dosarul Anei Maria Pătru.

Totodată, avocatul Daniel Tiliciu a subliniat că Pătru ar fi fost lipsită de apărare loială şi corectă, fiind îndrumată să renunţe la notă de probaţiune care ar fi putut fi în defavoarea denunţătoarei Irina Socol.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.