Reteaua Corect

Fost șef de la Pentagon: SUA au pierdut bătălia cu China în domeniul tehnologiei

China a câștigat bătălia cu SUA în domeniul inteligenției artificiale și se îndreaptă către o dominare la nivel global ca urmare a avansului tehnologic, a declarat pentru Financial Times fostul șef al diviziei software din cadrul Pentagonului, potrivit Reuters. Acesta a mai acuzat faptul că în ceea ce privește apărarea cibernetică, multe dintre departamentele guvernamentale ale SUA sunt ”la nivel de grădiniță”, scrie HotNews.

China, a doua cea mai mare economie din lume, va domina, cel mai porbabil, mai multe domenii cheie ale tehnologiilor emergente, mai ales când vine vorba despre AI (inteligența artificială), biologie sintetică și genetică. Acest lucru se va întâmpla în următorii zece ani, a mai spus fostul oficial invocând analize ale serviciilor secrete occidentale.

Nicolas Chaillan, fost șef în cadrul Pentagonului care a demisionat în semn de protest față de ritmul lent al transformărilor tehnologice din armata americană, a mai spus că reacția SUA la acest fenomen a fost un eșec, iar acest lucru reprezintă un risc pentru America.

"Nu avem nicio șansă să luptăm pentru a concura cu China în următorii 15 sau 20 de ani. În acest moment, lucrurile au fost deja tranșate, în opinia mea. (...) Dacă asta va presupune un război sau nu e deja de domeniul anecdotic”.

China ar urma să domine viitorul lumii, controlând totul – de la narativul mass media la geopolitică, mai crede fostul șef din cadrul Pentagonului.

Chaillan a dat vina pe ritmul lent al inovației americane, acuzând marile companii din SUA cum ar fi Google de reticența de a lucra cu inteligența artificială, din cauza unor dezbateri de ordin etic care au avut câștig de cauză în fața argumentelor tehnologice.

Google nu a reacționat încă față de acuzațiile sale.

Companiile chineze, mai spune fostul oficial american, au fost obligate să lucreze cu statul și să investească masiv în AI, fără niciun fel de considerație față de problemele de ordin etic.

Acesta a mai acuzat faptul că în ceea ce privește apărarea cibernetică, multe dintre departamentele guvernamentale ale SUA sunt ”la nivel de grădiniță”.

Chaillan și-a anunțat demisia în septembrie, acuzând numirea în funcții cheie pe domeniul cibernetic a unor militari lipsiți de experiența necesară.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.