Reteaua Corect

FLAGRANTUL din Cazul Sorina Pintea se complică -

Scris de newsreporter in 29 februarie 2020 la 11:45, in Social. 798 vizualizari Intra in discutie Taguricontract, coronavirus, denunţător, flagrant, mita, plic, sorina pintea shortlinkhttp://crct.ro/nvKn

FLAGRANTUL din Cazul Sorina Pintea se complică - NU a fost contract pe coronavirus, PLICUL nu a fost plic și cu DENUNȚĂTORUL e mai complicat, relatează Știripesurse.ro.

STIRIPESURSE.RO a lansat o bombă de presă vineri seara. Informațiile pe scurt erau dezarmante și nu lăsau loc de întors - fostul ministru Sorina Pintea a fost prins în flagrant de procurorii DNA de la București în timp ce lua o șpagă de 120.000 de EURO pentru contracte de achiziții de materiale medicale care au legătură cu epidemia de coronavirus (taman ieri un român venit din Italia a fost anunțat pozitiv la Baia Mare).

Ulterior informațiile s-au mai limpezit și Reținerea fostului ministru era de fapt un mandat de aducere, Contractele de care se face vorbire nu erau despre epidemia de coronavirus ci achiziții mai vechi și suma care ar fi fost cerută pentru traficarea influenței sale de manager de spital a scăzut simțitor de la 120.000 de EURO la 120.000 LEI.

Dimineața deja tabloul arăta puțin altfel... susțin pentru STIRIPESURSE.RO surse apropiate anchetei. S-a aflat că acele contracte erau din perioada în care Sorina Pintea era ministru și deci suspendată din conducerea spitalului de urgență din Baia Mare, iar martorul-denunțător e o persoană care știa bine sistemul (cel puțin atât se cunoaște la această oră) și care a fost el însuși vizat de un flagrant reușit joi, dar care ar fi spus că banii ar fi mers mai sus. Ar fi solicitat și primit audiență la director pentru vineri. Practic... ar fi devenit în doar o zi din calitatea de vizat de flagrant la martor-denunțător.

Flagrantul nu ar fi fost chiar un flagrant beton, clasic... în care cel vizat ar fi primit banii, ar fi vorbit despre ei și apoi ar fi fost săltat. Denunțătorul ar fi fost ținut de fostul ministru în antecamera de director al spitalului, iar când în sfârșit a reușit să intre ar fi lăsat o pungă-cadou în birou, cadou care avea aspect de cadou de 1 martie. Nu ar fi existat nici o discuție despre conținutul pungii de cadou.

Este foarte probabil ca procurorii DNA să o rețină pe Sorina Pintea pentru 24 de ore, dar va fi extrem de interesant de văzut ce probe vor aduce în instanță pentru a obține arestarea fostului ministru.

Informațiile de mai sus sunt informații pe surse și până nu vom avea o comunicare oficială a DNA cu motivația clară a acțiunii lucrurile sunt străvezii și acțiunea destul de tulbure.

STIRIPESURSE.RO

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.