Reteaua Corect

FACIAS solicită explicații premierului pe tema rezervelor de hrană ale României

Scris de newsreporter in 03 august 2022 la 11:04, in Social. 335 vizualizari Intra in discutie Taguriexplicatii, facias, premier, rezerve de hrana, românia shortlinkhttp://crct.ro/nzXG

România este obligată să explice cetățenilor cât de pregătită este în fața unei eventuale crize alimentare, transmite Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), într-o scrisoare deschisă adresată premierului Ciucă, relatează Știripesurse.

Pornind de la avertismentele ONU, că riscul foametei la nivel mondial este cât se poate de real, FACIAS a cerut explicații privind rezervele de hrană ale României, în condițiile în care acestea sunt, prin lege, mult mai mici decât în alte state.

„Pentru ce perioadă se estimează că rezervele de stat pentru produsele alimentare pot asigura necesarul de hrană in Romania? Este o chestiune care trebuie lămurită, în condițiile în care știm că legea actuală prevede constituirea de rezerve pentru o perioadă de două luni și jumătate, în timp ce în Franța sau Germania rezervele de stat asigură necesarul de hrană pentru doi ani.
-                  Cu cat au crescut, procentual, rezervele de stat pentru produse alimentare ca urmare a adoptării OUG 75/2 iunie 2022?
-                  Ce cantități de grâu, rapiță și orz a achiziționat statul de la fermierii români în acest an?
-                  Au fost indentificate soluții pentru ca grâul și alte cereale produse de fermierii români să fie depozitate? Este necesară o lămurire în acest sens având în vedere sesizările numeroase din ultima perioadă venite de la fermieri din Dobrogea, de exemplu, care spun că au ajuns să vândă la prețuri de dumping pentru că nu au unde să depoziteze produsele, din cauza cerealelor care vin din Ucraina și blochează infrastructura subdimensionată din România.
-              Care este stadiul construirii celor opt depozite regionale strategice, pentru fiecare regiune a țării, obiective inclus în Programul Național de Redresare și Reziliență, ale căror proiecte au fost demarate în prima parte a anului trecut?”, sunt întrebările adresate de FACIAS.

Românii trebuie să știe răspunsurile la toate aceste întrebări, transmite FACIAS, care a solicitat ca toate datele relevante pentru acest subiect să fie făcute publice.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.