Reteaua Corect

Examenul pentru permisul auto ar putea fi dat în orice localitate

Scris de newsreporter in 25 aprilie 2023 la 11:01, in Social. 318 vizualizari Intra in discutie Taguriauto, examen, George Şişcu, localitate, sofer shortlinkhttp://crct.ro/nBdN

George Şişcu, deputat PNL a scris marţi, 25 aprilie, pe Facebook, că a votat ieri în Comisia de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor în favoarea unei propuneri legislative care, dacă ar fi adoptată şi în plen, ar da posibilitatea absolvenţilor şcolilor de şoferi să îşi susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere în orice localitate doresc, relatează Ziare.com.

El arată că argumente de tipul celor aduse, din păcate, prin intermediul Guvernului, cum că s-ar periclita siguranţa rutieră pentru că nu cunosc specificul local absolvenţii unor şcoli de şoferi din alte părţi nu prea ţin.

”Am votat ieri PENTRU (în Comisia de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor) o propunere legislativă care, dacă ar fi adoptată şi în Plen, ar da posibilitatea absolvenţilor şcolilor de şoferi să îşi susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere în orice localitate doresc. Este o măsură pe care eu o salut, deoarece, în unele judeţe ale României timpii de aşteptare între proba teoretică (sala) şi cea practică au ajuns să fie ridicol de mari, câteva luni! În unele judeţe cursanţii riscă să le expire şcoala de şoferi înainte de a mai putea face încă o încercare sau două pentru a obţine permisul!”, spune parlamentarul liberal.

George Şişcu precizează că, din păcate, situaţia nu este una nouă.

”Trebuie să o recunoaştem, nu ar fi trebuit să ajungem în situaţia de a reglementa în Parlamentul României ca urmare a deficienţelor apărute în urma problemelor de personal şi de organizare ale Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări. Însă lucrurile au degenerat atât de mult în privinţa distanţei de timp din unele locuri între susţinerea examenului de legislaţie şi a probei practice, încât astăzi a da posibilitatea doritorilor să acceseze examenul de traseu într-o altă localitate pare singura soluţie pentru a debloca situaţia”, menţionează deputatul.

George Şişcu arată că argumente de tipul celor aduse, din păcate, prin intermediul Guvernului, cum că s-ar periclita siguranţa rutieră pentru că nu cunosc specificul local absolvenţii unor şcoli de şoferi din alte părţi nu prea ţin.

”Totodată, consider că la nivelul fiecărei structuri teritoriale examinatorii au aceleaşi competenţe şi se bazează pe acelaşi barem obiectiv atunci când analizează prestaţia unui elev. Dacă nu ar fi aşa, atunci intrăm într-o altă problemă de organizare a examenelor auto... Repet, dacă totul ar fi fost în regulă în curtea Direcţiilor de Permise, nu am fi ajuns în Parlament cu o asemenea speţă, susţinută de un grup larg de parlamentari ai mai multor partide”, mai spune Şişcu.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.