Reteaua Corect

William Shakespeare s-a nascut si a murit pe 23 aprilie

Scris de in 23 aprilie 2011 la 13:20, in Asul. 808 vizualizari Intra in discutie Taguria murit, nascut, william shakespeare shortlinkhttp://crct.ro/nfcm

La 35 de kilometri de Birmingham, in Stratford-on-Avon, se nastea pe 23 aprilie 1564 genialul William Shakespeare, unanim considerat cel mai mare dramaturg si poet englez.

William Shakespeare William Shakespeare
Sursa imagine: Wikipedia

Fiul lui John Shakespeare, comerciant cu produse de pielarie si aprod al orasului ce numara astazi 25.000 de suflete, s-a insurat foarte repede, la 18 ani, cu Anne Hathaway, cu 8 ani mai mare ca mirele si deja insarcinata de William la data casatoriei. Cei doi au avut trei copii, Susanna si gemenii Hamnet si Judith, Hamnet murind insa la doar 11 ani.

Pana sa se apuce de scris, trecutul lui Shakespeare e invaluit intr-o mare nebuloasa, existand informatii care conduc la ideea ca alaturi de membrii unei trupe ambulante de teatru acesta ar fi furat...caprioare!

La 29 de ani, in 1593, a publicat primul sau poem, intitulat "Venus si Adonis", lucrand in paralel si la marile piese "Henric al VI-lea", "Richard al III-lea" sau "Imblanzirea scorpiei". Devine apoi actor la compania de teatru "Oamenii regelui", ce detinea si celebrul teatru Globe, cel mai bun al acelor timpuri. Isi pune, astfel, singur in scena "Romeo si Julieta" si "Visul unei nopti de vara", ajungand repede la o situatie financiara infloritoare, care-i permite achizitionarea unei proprietati imense in Stratford-on-Avon si a unei parti din teatrul Globe, potrivit libertatea.ro.

Intre timp, si tatal sau, John, a beneficiat de pe urma celebritatii crescande a odraslei, primind un titlu nobiliar datorat meritelor artistice ale lui William. Intr-o efervescenta artistica fantastica, William compune apoi "Othello", "Regele Lear", "Macbeth" sau "Hamlet" si celebrele sale 154 de sonete, publicate in 1609 intr-o atmosfera de delir national.

Total neasteptat, moare in plina glorie la fix 52 de ani, pe 23 aprilie 1616, lasand in urma o opera magnifica si de neegalat, mai puternica decat timpul.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.