Reteaua Corect

Time: Forțele rusești, la un pas de capturarea lui Zelenski în primele ore ale invaziei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acordat un amplu interviu revistei Time unde a descris modul în care forțele rusești au fost aproape de a-l captura sau asasina în primele ore ale invaziei.

Vorbind cu reporterul Simon Shuster, care a petrecut două săptămâni în complexul prezidențial din Kiev, Zelenski a descris cum trupele rusești au fost aproape de a-l găsi pe el și familia sa în timp ce încercau să cucerească palatul guvernamental al capitalei în prima zi a conflictului.

„Nopțile sunt cele mai grele, când stă întins pe patul de campanie, cu sirenele antiaeriene sunându-i în urechi și cu telefonul care încă bâzâie lângă el. Ecranul acestuia îi face chipul să pară o fantomă în întuneric, iar ochii îi scanează mesajele pe care nu a apucat să le citească în timpul zilei. Unele de la soția și copiii săi, multe de la consilierii săi, câteva de la trupele sale, încercuite în buncărele lor, cerându-i din nou și din nou mai multe arme pentru a sparge asediul rusesc.”, își începe povestea Simon Shuster.

După ce au început bombardamentele, el și soția sa, Olena Zelenska, s-au dus să le spună fiicei lor, în vârstă de 17 ani, și fiului lor, în vârstă de nouă ani, să se pregătească să fugă din casa lor. „Ambii sunt suficient de mari pentru a înțelege că erau în pericol. I-am trezit. A fost foarte tare. Se auzeau explozii acolo", a spus Zelenski pentru Time.

Armata ucraineană i-a spus lui președintelui că echipe de atac rusești s-au parașutat în Kiev pentru a-i ucide sau captura pe el și familia sa. "Înainte de acea noapte, nu mai văzusem astfel de lucruri decât în filme", a declarat Andrii Yermak, șeful său de stat major, pentru revistă.

În jurul cartierului guvernamental au izbucnit schimburi de focuri la căderea nopții în prima zi de război, a scris Shuster. "Gărzile din interiorul complexului au închis luminile și au adus veste antiglonț și puști de asalt pentru Zelenski și pentru mai mulți dintre consilieri ai săi."

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.