Reteaua Corect

Serviciile speciale britanice anunță că rușii vor înainta spre Kiev

Forțele armate ruse s-ar pregăti pentru un nou atac în estul Ucrainei în timp ce armata ucraineană continuă să avanseze treptat în sud-vestul regiunii Herson, potrivit evaluării privind evoluția războiului din Ucraina publicată vineri dimineața de ministerul britanic al Apărării.

Principalele concluzii ale evaluării bazate pe rapoartele serviciului de informații al armatei britanice:

  • -Rusia își concentrează probabil echipamente pe linia frontului în direcția Siversk, aflat la aproximativ 8 kilometri de actuala linie a frontului ocupat de ruși. Forțele sale s-au oprit pentru a se reface înainte de a întreprinde noi operațiuni ofensive în regiunea Donețk;
  • -forțele ucrainene continuă să avanseze treptat în sud-vestul sectorului Herson;
  • -există o posibilitate realistă ca obiectivul tactic imediat al Rusiei să fie Siversk în contextul în care forțele sale încearcă să înainteze spre obiectivul operațional cel mai probabil, zona urbană Sloviansk-Kramatorsk.

Siversk este o localitate din regiunea Bahmut situată la 99 de kilometri nord de orașul Donețk cu o populație de aproximativ 11.000 de locuitori înainte de declanșarea războiului. Pentru acesta s-au dus lupte și în 2014, după insurgența separatiștilor pro-ruși din Donbas ce a urmat anexării ilegale a Crimeii de către Rusia.

În evaluarea sa publicată joi, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) din Statele Unite nota de asemenea că forțele rusești au desfășurat operațiuni ofensive la nord-vest și la est de Sloviansk și au continuat eforturile de a înainta spre vest, spre Siversk, de la granița dintre regiunea Lugansk și Donețk.

Analiștii militari de la ISW notau de asemenea că trupele de invazie au continuat încercările de a avansa spre Bahmut dinspre sud în timp ce în nord-vestul regiunii Herson armata lui Putin a efectuat atacuri terestre fără succes.

Ultimele rapoarte după ce la începutul săptămânii generalul Mick Ryan, un ofițer în rezervă al forțelor armate australiene, explica dilema cu care se confruntă comandamentul militar de la Moscova după duminica trecută au reușit să ocupe în întregime orașul Lisciansk din regiunea Lugansk: să continue operațiunile din estul țării, unde au concentrate cele mai puternice forțe, sau să își întărească semnificativ sectorul de sud?

„Frontul sudic este vital pentru Ucraina. Este de o importanță strategică ca o campanie să recupereze teritorii și porturi. Dar, chiar și cu mai multe porturi deschise, Occidentul și Ucraina vor avea nevoie în continuare să găsească o soluție la blocada Flotei Mării Negre a Rusiei”, afirma Ryan.

„Ucraina a fost ajutată în această regiune de apariția unei mișcări de rezistență ucraineană care operează în mai multe zone din sud. Rușii, care și-au concentrat majoritatea capabilității ofensive în est, sunt de asemenea mai vulnerabili în sud”, explica ofițerul australian.

Cu toate acestea, trebuie amintit că situația este mereu fluidă într-un război și rușii pot fi nevoiți oricând să își schimbe planurile, mai ales în cazul unui contraatac ucrainean pe scară mai largă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.