Reteaua Corect

Robert Turcescu dă noi detalii în scandalul ”Ofițer acoperit”

Scris de newsreporter in 02 februarie 2016 la 16:58, in Eveniment, Social. 88 vizualizari Intra in discutie Tagurirobert turcescu shortlinkhttp://crct.ro/nnnH

Jurnalistul Robert Turcescu a acordat revistei ”Tango” un interviu în care a fîcut o serie de precizări suplimentare în legătură cu momentul autodeconspirării sale drept ofițer acoperit, survenit în septembrie 2014. El susține că s-a încercat atragerea sa într-o capcană, pe care a evitat-o alegând să iasă public și să facă acest gest. Interviul a fost acordat în octombrie 2015, dar a fost publicat abia ieri, informeaza Evenimentul Zilei.ro.

Sursa imagine: erudio.ro

Potrivit lui Turcescu, ”povestea cu ofiţerul acoperit ar trebui lămurită de alţii”.

”Nu am turnat pe nimeni în viața mea. Nu despre asta a fost vorba, dacă există cumva, undeva, vreun document în care eu să fi turnat pe cineva, să fi jucat rolul de cârtiţă pentru cineva, nu numai că mănânc documentul, mănânc și nişte şoricioaică şi dispar din lumea asta. Deci n-am turnat în viaţa mea pe nimeni, n-am făcut nimic care să aducă prejudicii ţării mele, n-am acţionat la comanda nimănui, n-am îmbrăcat o uniformă decât atunci când am făcut o emisiune TV in Irak, n-am beneficiat de niciun fel de informaţii cu celeritate sau speciale date lui Turcescu”, susține jurnalistul Unde TV și ”Evenimentul zilei”, subliniind că habar nu are ”cu ce se mănâncă activitatea într-un serviciu secret”. 

Jurnalistul pretinde că a îndrăznit să iasă din acea capcană ”cu riscurile pe care mi le-am asumat conştient la momentul acela”.

El spune că ”sunt atât de mulţi oameni în presa din România care au exact această problemă, de a fi prinşi într-o astfel de capcană”.

”Nu îndrăznesc să iasă, să rupă aceste legături, încât mă tem că dacă, printr-o minune, mâine ar îndrăzni cu toţii să facă genul ăsta de gesturi, societatea românească ar fi supusă unui cutremur înfiorător. Cel mai important atu al unui jurnalist -îl ştiam, dar l-am neglijat la un moment dat- este să fie sau să încerce să fie cât mai liber cu putinţă. Să îţi faci profesia în absenţa unei libertăţi depline, gândindu-te că ar putea să te aibă cineva cu ceva la mână la un moment dat, e o păcăleală a ta cu tine însuţi şi e groaznică.”

Robert Turcescu a subliniat că ”unii au şi fost păcăliţi cu ideea că aparţin unui serviciu secret doar din dorinţa unor indivizi de a-i avea, într-un fel sau altul, cu ceva la mână.” Întrebat dacă și el s-a aflat în situația de a fi păcălit, jurnalistul a punctat:

”Putem spune și aşa, dar am îndrăznit să îmi asum eu această vină şi să nu dau vina pe alţii, pentru că nu ar fi fost cinstit. Dacă nu aş fi vrut, n-aş fi căzut într-o astfel de capcană. Când mi-am dat seama că am căzut într-o capcană, am decis foarte repede să încerc să ies din ea asumându-mi tot ceea ce s-a întâmplat după aceea.”

El a catalogat autodeconspirarea sa drept un ”gest de igienizare”.

”România trece ea întreagă printr-o sumă de schimbări profunde, e un malaxor teribil al schimbărilor în care s-a intrat. Sunt lucruri care se întâmplă și pentru că în ultimii 25 de ani s-a adunat un putregai atât de mare, încât genul ăsta de acţiune de curăţare a spaţiului public, de igienizare a lui, era absolut necesar. Când vorbesc de igienizare, vorbim şi de conştiinţa unor lideri, indiferent că ei sunt lideri de opinie sau lideri politici. Iar cei care nu înţeleg în prezent acest moment sunt cei care vor fi eliminaţi uşor-uşor… Oricum, vin accelerat alte generaţii din urmă, e o schimbare profundă. Nu am o hartă a schimbărilor la îndemână sau un glob de cristal în care să citesc cum vor arăta lucrurile peste doar câțiva ani, dar îmi este clar că suntem la un moment T zero în care se schimbă ceva în profunzimea societății românești”, a spus Turcescu în interviul acordat revistei ”Tango”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.