Reteaua Corect

A invins sistemul si a desfiintat "taxa de timbru"

In luna mai a anului trecut, Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate sesizata de Emil Havriliuc la Judecatoria Suceava, la deschiderea unui proces de daune morale. Taxa judiciara de timbru, mult prea mare, ii bloca acestuia accesul la justitie, garantat de Constitutie.

Taxa de timbru pe care trebuia sa o achite era de 300 de milioane de lei vechi Taxa de timbru pe care trebuia sa o achite era de 300 de milioane de lei vechi
Sursa imagine: procuratura.md.

Emil Haviriliuc, fostul manager al Ansamblului Folcloric Ciprian Porumbescu din Suceava, sustine ca in luna septembrie a anului 2008 un post local de televiziune a inceput o campanie de denigrare la adresa acestuia, scrie jurnalul.ro.

"Visul meu era sa transform Ansamblul într-un Teatru Muzical, dar n-am reusit, pentru ca in septembrie 2008 a inceput o campanie de denigrare a mea, dusa de catre un post de televiziune din Suceava. In cadrul emisiunii redactorului-sef, aproape seara de seara, s-a derulat linsajul meu mediatic, care a culminat in emisiunea din 27 octombrie 2008, care avea titlul «Emil Havriliuc, cancerul culturii sucevene»", povesteste acesta.

La deschiderea actiunii de daune morale impotriva redactorului si a postului Bucovina TV, dirijorul a cerut 3 miliarde lei vechi, despagubire, si scuze publice in cadrul emisiunii in care am fost denigrat. Dar pentru primul termen acesta era obligat sa plateasca o taxa de de 300 de milioane de lei vechi.

"Mi s-a parut enorm 300 de milioane de lei vechi taxa de timbru si am considerat ca apararea onoarei si a reputatiei unui om nu poate fi evaluata in bani. Fiind o incalcare a articolului 1 alin.(3) din Constitutie, care spune ca «demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme». Iar intr-un asemenea cuantum, accesul la justitie devine prohibitiv, incalcand din nou prevederile Constitutiei care, prin articolul 21, garanteaza accesul liber la justitie", declara avocatul lui Havirliuc.

Avocatul Ciomaga Iulian s-a adresat Curtii Constitutionale. In mai 2009, instanta a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Emil Havriliuc.

Citeste mai multe AICI

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.