Reteaua Corect

Papa Francisc în România: Trei trenuri, închiriate de Episcopia Greco-Catolică pentru pelerini

Scris de newsreporter in 24 aprilie 2019 la 14:42, in Eveniment. 83 vizualizari Intra in discutie TaguriPapa Francisc, românia, suveranul pontif, vizita shortlinkhttp://crct.ro/nulu

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a anunţat că eparhia a închiriat trei garnituri de tren care vor transporta aproximativ 3.000 de pelerini de la Cluj-Napoca până la Blaj, pentru a participa la vizita Papei Francisc pe Câmpia Libertăţii, transmite Mediafax. Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie.

PS Florentin Crihălmeanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că, la nivel parohial, s-au luat măsuri pentru a se pune şi autocare la dispoziţia credincioşilor care vor dori să meargă la Blaj.

Bucuriei marii sărbători a Învierii Domnului îi alăturăm în această vară şi bucuria vizitei în România a Sfântului Părinte Papa Francisc. În cadrul vizitei, Suveranul Pontif a acceptat ca în timpul celebrării liturgice de pe Câmpia Libertăţii de la Blaj să fie beatificaţi cei şapte episcopi greco-catolici morţi în faimă de martiri în timpul regimului comunist. Am încercat să organizăm transportul cu trenul, astfel că au fost închiriate de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla trei garnituri de tren pentru perioada respectivă pe traseul Cluj-Napoca – Blaj şi retur. Capacitatea celor trei garnituri este de 3.000 de persoane. De asemenea, la nivel parohial s-au organizat pentru a pune autocare la dispoziţia credincioşilor. Noi am recomanda credincioşilor trenul, care îi va putea duce cât mai aproape de Câmpia Libertăţii”, a spus PS Florentin Crihălmeanu.

Potrivit acestuia, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla a înregistrat 6.200 de credincioşi pe liste care vor pleca la Blaj pentru a-l vedea pe Papa Francisc.

Pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, Suveranul Pontif urmează să îi beatifice pe cei şapte episcopi greco-catolici martiri - Iuliu Hossu, Ioan Bălan, Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frenţi, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu şi Alexandru Rusu.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.