Reteaua Corect

OLAF anchetează un mega-dosar alături de DNA

Scris de newsreporter in 07 octombrie 2015 la 07:57, in Eveniment, Social. 50 vizualizari Intra in discutie TaguriDNA, OLAF shortlinkhttp://crct.ro/nmqZ

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) desfăşoară o investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România, informeaza Stiripesurse.ro, citand un comunicat dat publicităţii de OLAF.

Sursa imagine: flux24.ro

Investigaţiile privesc Programul 2012 de Distribuţie Gratuită de Alimente pentru persoanele cele mai defavorizate din Uniunea Europeană. Acest Program este finanţat din bugetul Uniunii Europene şi este implementat de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Impactul financiar al acestui caz este de peste 26 de milioane de euro.

"Această operaţiune este un exemplu bun de cooperare eficientă între OLAF şi autorităţile naţionale, lucrând împreună pentru apărarea intereselor financiare ale contribuabilului european împotriva fraudei. Aş dori să mulţumesc tuturor autorităţilor care au cooperat şi contribuit la desfăşurarea acestor investigaţii până acum şi urez Direcţiei Naţionale Anticorupţie mult succes în continuare în acest caz foarte important", a declarat directorul general al OLAF, Giovanni Kessler, potrivit sursei citate.

Comunicatul OLAF aminteşte că procurorii anticorupţie au efectuat luni percheziţii la birouri şi locuinţe în diferite locaţii din România. Asistenţa OLAF pentru DNA şi Departamentul pentru luptă antifraudă (DLAF) a inclus desfăşurarea verificărilor la faţa locului în România şi Bulgaria, precum şi anchete în cooperare cu autorităţile judiciare din Cipru, cooperarea investigativă cu Carabinieri din Italia şi obţinerea unor informaţii detaliate de la autorităţi din Suedia şi Germania. OLAF a beneficiat de asemenea de deplina cooperare a Directoratului General pentru Politici Agricole din cadrul Comisiei Europene în acest caz.

OLAF are misiunea de a identifica, a investiga şi a opri actele de fraudă cu fonduri ale Uniunii Europene.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.