Reteaua Corect

Nobelul pentru Chimie, decernat unui cercetor israelian pentru descoperirea cvasi-cristalelor

Castigatorul premiului Nobel pentru Chimie 2011 este cercetatorul israelian, Daniel Shechtman de la Technion, Israel Institute of Technology, recompensat pentru descoperirea cvasi-cristalelor.

Daniel Shechtman Daniel Shechtman
Sursa imagine: nobelprize.org.jpg

 In data de 8 aprilie 1982, Daniel Shechtman a descoperit un cristal ai carui "atomi erau adunati intr-un model care nu putea fi repetat", contrar legilor naturii, se arata in comunicatul  Academiei regale suedeze de stiinta. Aceasta descoperire corespune "fascinantelor mozaice din lumea araba reproduse la nivelul atomilor: o forma regulata care nu se repeta niciodata". Castigatorul Premiului Nobel  pentru Chimie 2011 a fost anuntat miercuri la ora 12.45 (ora Romaniei).

Anul trecut, premiul Nobel pentru Chimie a fost castigat de trei profesori - Richard Heck de la Universitatea Delaware, Ei-Ichi Negishi de la Universitatea Purdue si Akira Suzuki de la Universitatea Hokkaido - pentru un instrument care realizeaza legaturi carbon-carbon in chimia organica.

Sezonul 2011 al premiilor Nobel a debutat luni, prin anuntarea distinctiei pentru Medicina, castigata de Bruce Beutler (SUA), Jules Hoffmann (Franta) si Ralph Steinmann (Canada) pentru cercetarile efectuate asupra sistemelor imunitare.

Marti a fost anuntat si  Premiul Nobel pentru fizica, decernat cercetatorilor americani Saul Perlmutter, pentru proiectul Supernova Cosmology, si Brian P. Schmidt si Adam G. Riess, din echipa de cercetare The High-z Supernova – pentru studiul derulat asupra supernovelor.

Maine urmeaza sa fie anuntat si Premiul Nobel pentru literatura, favorit fiind poetul sirian Adonis  (Ali Ahmed Said), un scriitor implicat in evenimentele recente din Orientul Mijlociu. Castigatorul Nobelului pentru pace, probabil cel mai urmarit dintre toate premiile, va fi dezvaluit, vineri. Potrivit observatorilor, premiul ar putea fi acordat anul acesta activistilor implicati in “Primavara Araba”, care a condus deja la schimbari de regim in Tunisia, Egipt, Libia, si zguduie status quo-ul in Siria, Yemen si Bahrain. In sfarsit, pe 10 octombrie, se va decerna premiul Nobel pentru economie.

Laureatii Nobel primesc un premiu de 1,08 milioane de euro, inmanat in cadrul unei ceremonii oficiale la Oslo si Stockholm, in data de 10 decembrie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.