Reteaua Corect

CFR Marfa reduce programul de lucru la patru zile. VEZI cat scad lefurile

Conducerea CFR Marfa a decis ca de luni sa se treaca la programul de lucru de la cinci la patru zile, cu reducerea corespunzatoare a salariului angajatilor, informeaza CNS "Cartel Alfa", care anunta ca sustine protestul Federatiei Mecanicilor de Locomotiva (FML), care s-a opus acestor masuri.

Sursa imagine: adevarul.ro

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" considera ca aceasta masura incalca contractul de munca valabil in cadrul Companiei "CFR Marfa", hotararea fiind luata fara acordul Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, sindicat reprezentativ, si fara respectarea prevederilor legale in vigoare.

"Reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile provoaca lucratorilor o pierdere salariala de 20 la suta care se adauga unei reduceri a veniturilor salariale de 30 la suta, stabilite anul trecut si valabila si pentru anul 2011 si vine pe fondul reducerilor de personal. In prezent in cadul Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa SA are loc concedierea colectiva a 3.000 de angajati, dintre care 2.581 de lucratori urmand sa intre in somaj, diferenta de 419 avand varsta de pensionare", se arata in comunicatul remis Mediafax.

CNS "Cartel Alfa", la care Federatia Mecanicilor de Locomotiva (FML) este afiliata, considera ca aceasta decizie, luata unilateral de conducerea Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa "CFR Marfa", este "dovada incompetentei manageriale care intelege ca reforma inseamna doar concediere colectiva si reducere salariala".

Sindicalistii precizeaza ca restructurarea trebuie sa inceapa cu restructurarea politicilor de stat si a managementului societatii, care a dovedit incapacitate repetata in a rezolva problemele ccompaniei, prin metinerea unor politici economice defavorabile, prin plata de taxe foarte mari pentru accesul pe infrastructura ferofiara, achizitii de energie electrica la suprapreturi si pastrarea la valori ridicate a accizelor pentru motorina.

CNS "Cartel Alfa" cere ministerului sa impuna conducerii Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa - SA sa negocieze de indata cu reprezentantii Federatia Mecanicilor de Locomotiva, pentru gasirea unor solutii legale, care sa respecte contractul colectiv de munca, aflat in vigoare.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.