Reteaua Corect

Epidemia de isterie e mai gravă decât infecția cu coronavirus. Radiografia cifrelor

Scris de newsreporter in 26 februarie 2020 la 12:09, in Social. 438 vizualizari Intra in discutie Taguricoronavirus, covid 19, epidemie, isterie, masti shortlinkhttp://crct.ro/nvJu

Dincolo de problema reală ridicată de infecția cu coronavirus, faptul ca veștile circulă extrem de repede, că informații false se propagă ca focul și fac înconjurul planetei în câteva ore ridică spaima generată de COVID 19 la rangul de isterie planetară.

Din Italia românii vor să fugă acasă, în Ucraina au ridicat baricade pe drum ca să oprească convoiul cu cei recuperați din Wuhan și care sunt izolați în carantină, la noi lumea vorbește mai mult de coronavirus deși avem 40 de morți de gripă în 50 de zile. Morții aceștia puteau fi vii, cei mai mulți, dacă rata vaccinării antigripale ar fi ajuns la 75% cât e recomandat și nu la puțin peste 30% cât chiar se vaccinează în România.

  • 99,2% dintre cazurile de infecție cu coronavirus sunt în China!
  • Din 78.817 îmbolnăviri, numai 634 sunt înafara Chinei.
  • În restul planetei sunt înregistrate 0,8% din numărul total de îmbolnăviri, nici măcar 1 la sută.
  • 23.266 este numărul vindecărilor complete după infectația cu coronavirus.
  • Europa numără o bună parte dintre vindecați în Germania, Marea Britanie, Italia, Finlanda, Belgia, Spania. Despre asta aproape că nu ați auzit, nu-i așa? Sunt informații oficiale confirmate de OMS si CDC.
  • În  97% din cazuri boala se manifestă ca o răceală: curge nasul, niște dureri în gât și puțină tuse.
  • Restul de 3 la sută fac forme grave, pneumonii cu complicații, dar e vorba de grupele de vârstă 60-70-80 de ani, cel mai mare risc avându-l cei care suferă de diabet sau boli de inimă.
  • Rata mortalității în infecția cu coronavirus este de 2,5-3%, iar SARS a avut o rată de mortalitate de 10%.
  • Panica stârnită de știrile despre coronavirus fac să pară că suntem în război biologic ceea ce e fals.
  • Organizatia mondială a sănătății numește această isterie care poate fi mai dramatică decât înfecția fiindcă stârnește lupte cu bâte și topoare (Ucraina), infodemie – epidemia de informații alarmiste.

Isteria italiana

In sezonul de gripă 2019-2020 au fost inregistrate peste 5 milioane de îmbolnăviri din care 217 morți, oameni uciși de virusul gripal, dar isteria națională nu s-a declanșat.

Fiindcă vorbim de coronavirus, cu un mecanism similar cu cel al gripei în ceea ce privește transmiterea bolii, panica a pus stăpânire pe locuitorii peninsulei: localități închise, trenuri care nu opresc în gările acestor localități, in ciuda apelului la calm facut de cei mai titrați infectologi din Italia.

Carantină, măști, prevenție

Carantina persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus ar putea să creasca la o lună de zile. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că durata de incubație a virusului este de 27 de zile.

Atenție! Infecție secundară cu coronavirus nu înseamnă că un pacient s-a infectat de două ori, înseamnă că o persoană a luat boala de la cineva care nu venea din China, un fel de “infecție la mâna a doua” foarte profan explicat.

Măștile la care publicul are acces nu protejează de infecție. Singurele măsuri care sunt eficiente: spălatul pe mâini cu săpun, dezinfectatul mâinilor cu soluții pe bază de alcool și igiena personală, tușitul în pliul cotului, aruncarea batistelor la gunoi și din nou spălarea pe mâini.

Spre deosebire de epidemia de SARS, cercetătorii au reușit o mobilizare mult mai amplă, astfel încât Australia a anunțat ieri că testează în scurtă vreme un vaccin împotriva COVID 19.

În vreme ce noi ne dăm de ceasul morții din cauza coronavirusului, Organizația Mondială a Sănătății a ridicat alerta ebola la nivel de urgență fiindcă din 3 mii de cazuri noi, peste 2000 au murit.

Articol de Paula Rusu preluat de pe paularusu.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.