Reteaua Corect

Ep.1: Distrugerea Spitalului Elias - de Iosefina Pascal

Scris de newsreporter in 20 februarie 2022 la 09:47, in Social. 716 vizualizari Intra in discutie Taguridistrugere, ep.1, Iosefina Pascal, spitalul elias shortlinkhttp://crct.ro/nzbj

Pornind de la realitatea faptului că pacienții români au ajuns să fie bunuri tranzacționate pe bursa medicală (mecanismul prin care cetățenii asigurați au ajuns să fie plimbați pe la tot felul de clinici, cabinete, specialiști, doar pentru a fi decontate fiecare dintre aceste vizite de către cei care ofereau consultațiile), iți pui întrebarea „Unde ajung pacienții?”. Un caz absolut șocant pe care îl investighez de ceva vreme este cazul Spitalului Clinic de Urgență Elias: Un spital de top a ajuns o ruină din cauza modului defectuos și infracțional în care este condus.

Să începem cu neregulile găsite cu privire la managerul spitalului Elias, Mugur Ardelean.
Acesta a declarat, în mod fals, in ultimele două declarații de avere că „nu are informații” despre remunerația, sau locul de muncă al soției sale. Soția sa lucrează la Spitalul de Urgență Floreasca pe secția de hemodializă si, concomitent, aceeași soție lucrează și la clinica privată Diaverum care tot de hemodializă se ocupă. Această clinică a băgat în pământ zeci de bolnavi de COVID in 2020 (dosar penal pentru ucidere din culpa) și a infectat sute, poate mii, de pacienți și cadre medicale de la Spitalul Universitar și de la Spitalul Floreasca. In acelasi timp, si Spitalul Elias a avut sau un urias focar de COVID nedeclarat. Dar asta este cea mai mica problema de acolo.     

În primul rând trebuie să ne uităm la starea deplorabilă în care se află spitalul: Subsolul care găzduiește magaziile unde se depozitează toate echipamentele medicale achiziționate cu sute de milioane de euro este „in stare avansata de descompunere” :        Mucegaiul este omniprezent, tencuiala nu mai există, gândacii colcăie nestingheriți, iar anumite pavilioane sunt inundate cu apă și fecale.

In același subsol, însă, se află și bucătăria spitalului care abia este acum în curs de renovare. Ceea ce înseamnă că ani de zile, sub tutela acestui manager, pacienții și cadrele medicale mâncau din bucătăria aflată în subsolul pe care l-ați văzut în poze.

Când vorbim de achiziții de sute de milioane de euro, te-ai aștepta ca spitalul să fie renovat si dotat la standarde de top. Din păcate, însă, sutele de milioane de euro au fost folosite în ultimii doi ani pentru a externaliza servicii pe PFA-uri, pentru a achiziționa consumabile medicale, medicamente și echipamente de protecție împotriva COVID de la firme de casa.

Video AICI
Aproape lună de lună au fost cumpărate echipamente de protecție impotriva COVID, adică măști, halate, botoșei, bonete, în valoare de sute de milioane de euro. Toate acestea în condițiile în care cele achiziționate anterior erau ținute în custodie chiar de vânzător, adică nu se aflau la spital. Acesta poate fi un caz manual de corupție și de mascare a unor furtișaguri prin redactarea unor documente justificative în fals. Nu știm dacă aceste echipamente medicale există sau nu în realitate, așa că ne limităm la a analiza documentele și achizițiile uriase efectuate și, astfel, deducem că, deși se dau sute de milioane de euro pentru echipamente de protecție și alte consumabile, acestea sunt ținute fie în depozite după cum vedeți in poze, fie în custodie la firma care le-a și furnizat.  

 

Este halucinant faptul că în mai puțin de două luni de zile s-au făcut achiziții publice în valoare de peste 200 de milioane de euro în spitalul în care nu s-a învestit un leu pentru reabilitare și pentru dotarea cu echipamente de top. Cu banii dați în doar două luni de zile în anul 2022 s-ar fi putut construi un spital nou.


Tot în sensul achizițiilor publice în neregulă avem „Afacerea Noptiera”, sau cum a ajuns o noptieră să fie cumpărată de conducerea Spitalului Elias la un pret de trei ori mai mare. O noptieră de pat pentru spital de la firma MLM Medical costă între 490 RON și 540 RON, dar în contractele de achiziție făcute între Spitalul Elias și firma MLM Medical prețul pentru o noptieră este de 1500 RON. S-au cumpărat sute de astfel de noptiere la acest preț.

   
Neregulile și ilegalitățile au fost semnalate de către diverse persoane din cadrul aparatului tehnic, însă managerul a fost de neclintit și nu numai că a ignorat aceste lucruri, dar a și dat afară persoanele care deranjau bunul mers al caruselului de tocat bani publici din Spitalul Elias.

Aceasta este doar prima parte a unei anchete ample, urmând ca în următoarele episoade să vă arăt cum au externalizat serviciile efectuate de diverse persoane în diferite domenii de activitate, deși aveau deja persoane angajate în aceste posturi in spital. Tot în următorul episod o să vă dezvălui cum ignoră Ministerul sănătății și alte instituții ale statului toate neregulile care au loc în acest spital.

Articol de Iosefina Pascal

Sursa: România Reală

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.